Ігор Бондаренко: «Нам необхідне покращення якості та комфортності залізничних пасажирських перевезень»

2019-07-29 10:54:14
Нині одним з найбезпечніших та надійних засобів сполучення є залізничний транспорт, котрий здатний забезпечити безперебійне пасажирське сполучення області з Києвом та іншими регіонами країни.

Для задоволення потреб жителів і гостей нашого краю, забезпечення його соціально-економічного розвитку, у тому числі туристичної галузі, потребує покращення робота залізниці. Про це йшла мова під час наради з фахівцями ОДА та Укрзалізниці, яку 25 липня провів голова облдержадміністрації Ігор Бондаренко.
Зазначалося, що наразі, незважаючи на збільшення Укрзалізницею кількості поїздів сполученням між містами області зі столицею та іншими регіонами країни, існує постійний дефіцит проїзних квитків по всім напрямкам. Про це свідчать численні звернення мешканців області, які не можуть придбати проїзні квитки як у прямому, так і у зворотному напрямках. Крім того, потребують вирішення питання коригування графіків руху пасажирських поїздів, що сполучають область зі столицею України та оновлення рухомого складу.
На сьогодні лише пасажирський поїзд № 81 має зручний графік прибуття до міста Київ (до 08.00 год.), однак придбати квитки на нього проблематично, що створює значні незручності для громадян, які прямують до столиці на ділові зустрічі, навчання чи лікування.
На переконання обласної державної адміністрації, вирішити порушене питання можна через відновлення курсування пасажирського поїзда № 99/100 за графіком руху, що діяв до його скасування, або коригуванням графіка руху поїздів за діючими маршрутами.
Вказувалося, що пасажирські вагони поїздів № 14/13 «Солотвино – Київ», № 107/108 «Ужгород – Одеса» експлуатуються зі значним перевищенням термінів експлуатації та не відповідають технічним і санітарним нормам. Це не забезпечує комфортних та безпечних умов перевезення пасажирів, тож викликає їхнє закономірне невдоволення. Крім того, постійний дефіцит проїзних квитків по всім напрямкам потребує негайного врегулювання через перегляд організації перевезень пасажирів залізничним транспортом та реалізації проїзних квитків.
–        Обласна державна адміністрація високо цінує позитивні зрушення у забезпеченні Укрзалізницею залізничного сполучення населених пунктів області з містами та столицею України і розраховує на їх подальший розвиток та удосконалення руху поїздів за діючими  залізничними маршрутами, – зазначив голова облдержадміністрації Ігор Бондаренко. – Враховуючи вищезазначене, обласна влада вважає, що вирішення порушених питань забезпечить покращення якості та комфортності пасажирських перевезень залізничним транспортом, створить для жителів нашої області, гостей і ділових партнерів регіону належні умови користування залізничним транспортом та сприятиме зростанню туристичної привабливості краю, підвищенню іміджу Укрзалізниці. 




Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00