У Тячівській РДА відбулося навчання у форматі групи взаємопідтримки прийомних батьків та батьків-вихователів

2019-07-31 14:23:57

Минулого тижня в Ужгороді відбулося навчання для керівників системи центрів соціальних служб з питань забезпечення житлом дітей сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з іх числа, ініційоване обласним центром соціальних служб.  


Сьогодні 31.07.19 р аналогічне навчання у форматі групи взаємопідтримки для прийомних батьків та батьків - вихователів та проведено Тячівським районним центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді у малому залі райдержадміністрації. А саме: директором ТРЦСССДМ Мариною Поп та фахівцем з соціальної роботи Сніжаною Продан, яка здійснює соціальне супроводження прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.  
До участі були запрошені  - в.о. голови райдержадміністраціі Михайло Полажинець, що відповідає за питання соціальної сфери та представник служби у справах дітей Сніжана Маханець.    
Відтак було наголошено, що  у 2019 році Уряд країни  продовжує реалізацію програми купівлі/будівництва житла для дітей сиріт. Умови надання для всіх зацікавлених -  у Постанові КМУ 616 від 26.06.2019р.
(Порядок та умови надання у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближенних до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа).
Окрім того були розглянуті й інші нормативно-правові питання щодо функціонування прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, а також можливості проходження у вересні-жовтні поточного року навчання з метою підвищення кваліфікації та виховного потенціалу прийомних батьків та батьків - вихователів 
 Прес-служба Тячівської райдержадміністрації




Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00