Як протидіяти домашньому насильству в області розглядали під час засідання координаційної ради

2019-08-05 09:37:35
1 серпня в облдержадміністрації відбулося засідання обласної координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання та протидії домашньому насильству та протидії торгівлі людьми під головуванням директора департаменту соціального захисту населення Михайла Петрішки.

Члени координаційної ради розглянули проблематику протидії домашньому насильству в області, покращення співпраці суб’єктів взаємодії у боротьбі з цим явищем, а також питання активізації роботи по створенню в області мобільних бригад.
Окремо було розглянуто питання щодо використання у поточному році коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.
Довідково: станом на 1 серпня 2019 року в області працюють 7 мобільних бригад (у Мукачівському, Берегівському, Свалявському, Тячівському, Ужгородському, Великоберезнянському районах та в м. Мукачеві). Вирішується питання про її створення в Ужгороді.
Для жертв домашнього насильства функціонують 3 притулки при громадській та релігійній організаціях в Ужгороді та Берегівському районі, а також при благодійному фонді у Мукачівському районі. Опрацьовується питання створення соціальної квартири в м. Мукачеві.
Після завершення засідання координаційної ради в управлінні патрульної поліції відбулася робоча нарада з питань вирішення проблеми домашнього насильства. На заході були присутні представники департаменту соцзахисту населення Закарпатської ОДА, працівники управління соціального захисту Мукачівської міськради, представники ГУ Нацполіції в Закарпатській області та керівники патрульної поліції Закарпаття.
Під час зустрічі сторони обговорили механізми співпраці суб’єктів взаємодії та впливу на випадки домашнього насильства, перспективу створення мобільних бригад в області, а також введення Єдиного державного реєстру випадків домашнього насильства та насильства за ознакою статі, до якого вноситимуться дані про кожен такий зафіксований випадок.







Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00