Відбулася двадцята позачергова сесія Тячівської районної ради сьомого скликання

2019-08-08 16:17:21
Cьогодні,08 серпня 2019 р., відбулося засідання двадцятої позачергово їсесії Тячівської районної ради VII скликання, яку провів в.о. голови Тячівської районної ради Ігор Грабарь.

         У роботі сесії також взяв участь в.о. голови РДА Михайло Полажинець та керівники структурних підрозділів РДА, представники ЗМІ. 
         Із 42 депутатів районної ради на  позачерговій сесії районної ради зареєструвались 26 народних обранців.
         Насамперед депутати прийняли рішення провести позачергову сесію у два пленарні засідання, відтак погодили порядок денний і приступили до його розгляду. 
         У зв'язку із реформуванням медицини, декілька питань порядку денного сесії якраз і стосувалися галузі охорони здоров'я, з приводу чого інформував головний лікар Тячівської РЛ №1 Федір Яринич. 
         Отож депутати надали згоду провести передбачене реформою перетворення КЗ "Тячівська районна лікарня №1" в "Комунальне некомерційне підприємство Тячівська районна лікарня" та погодили склад комісії з реорганізації. 
         А також зобов'язали відповідні структурні підрозділи розробити статут нового некомерційного підприємства та подати його на розгляд другого пленарного засідання позачергової сесії.  Окрім того погодили зняття з балансу лікарні будівель - поліклініки, дитячої-жіночої консультації та стоматологічної поліклініки у відповідності до чинного законодавства. 
         Наступним питанням порядку денного депутати підтримали звернення окремих депутатів райради до голови Закарпатської обласної державної адміністрації І.Бондаренко щодо утворення на території Тячівського району 9 об'єднаних територіальних громад, замість 5 -ти запропонованих Кабміном. А саме : 
  • вже утворені Тячівська міська та Вільховецька сільська ОТГ, 
  • Буштинська селищна (Буштино, Новобарово, Вонігово, Теребля, Дулово),
  • Дубівська селищна (Дубове, Красна, Калини, Ганичі),
  • Нересницька сільська (Нересниця, Терново, Новоселиця, Тарасівка, Широкий Луг),
  • Углянська сільська ОТГ (Угля, Велика Уголька, Колодно, Кричево, Чумалево)
  • Тересвянська селищна (Тересва, Бедевля, Біловарці, Криве, Грушово),
  • Солотвинська селищна (Солотвино, Нижня Апша, Глибокий Потік, Топчино Тячівського району,
  • с.Біла Церква і с.Середнє Водяне Рахівського району), 
  • Усть-Чорнянська (Усть-Чорна, Лопухово, Руська Мокра, Німецька Мокра).         
         Відтак як було наголошено головуючим на сесії Ігорем Грабарем, даний проект Перспективного плану розроблений фахівцями Закарпатського Центру розвитку місцевого самоврядування і в ньому враховані етнічні, історико-етнографічні, соціально-економічні особливості найчисельнішого за населенням нашого сільського району України, значна частина якого проживає в гірській місцевості.  
         Також депутати прийняли зміни до районного бюджету, в яких передбачено видатки на забезпечення належного функціонування бюджетної сфери,  виконання запланованих робіт у закладах медицини, освіти та культури, розвитку інфраструктури населених пунктів району, підготовки до опалювального сезону тощо.
          Жваве обговорення викликало у залі питання ремонту доріг, особливо що стосується доріг обласного та державного значення, які на сьогодні знаходяться не в найкращому стані. Прийнято рішення створити комісію з числа депутатів та працівників РДА, яка проведе обстеження доріг району і визначить ділянки для першочергового проведення ремонтних робіт. 
        Також на сесії були обговорені інші питання життєдіяльності району і визначено дату проведення другого пленарного засідання. 
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації     















Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00