В облдержадміністрації розглянули проблемні питання деревообробної та лісозаготівельної галузей краю

2019-08-09 14:01:02
7 серпня, голова облдержадміністрації Ігор Бондаренко, перший заступник голови ОДА Іван Дуран та радник голови облдержадміністрації Сергій Гайдай зустрілися з підприємцями – членами ГО «Асоціація лісозаготівельників та деревообробників Усть-Чорнянського куща» (Тячівський район), а також ветеранами АТО.

Голова Асоціації Василь Шимків від імені підприємців розповів, що деревообробні підприємства району працюють згідно закону, купують деревину на відкритих аукціонах, створюють робочі місця, належним чином сплачують заробітну плату і податки до бюджету. Водночас, останнім часом проти лісозаготівельників і деревообробників у деяких ЗМІ та соцмережах розгорнуто справжню кампанію з дискредитації працівників галузі, які, мовляв, нічого не роблять, а тільки крадуть ліси Карпат. За надуманими справами проходять безпідставні перевірки правоохоронними органами.
Радник голови ОДА С. Гайдай зауважив, що Президент України поставив завдання навести лад у лісовій галузі Закарпаття, припинити незаконну вирубку дерев, практику суцільних рубок під виглядом санітарних. Мова в жодному разі не йде про зупинку роботи деревообробних підприємств. Тому тим, хто працює в рамках закону, боятися нічого.
Свої зауваження висловили й присутні на зустрічі активісти – ветерани АТО. Було сказано, що вони поважають роботу підприємців, не бажають знищення підприємств, які створюють робочі місця і платять податки. Позиція ветеранів – змінилася влада, тож має бути все чесно і прозоро, аби клерки не набивали собі кишені грошима з краденого лісу. Долучитися до наведення порядку мають й правоохоронці області.
–        Знаю, що на Тячівщині деревообробні підприємства працюють легально, платять подати, створюють робочі місця. Це дуже важливо, – звернувся до присутніх після жвавої дискусії Ігор Бондаренко. – Ви ж, у свою чергу, маєте допомогти нам зупинити незаконні рубки, не купувати крадений ліс. Проблем не буде в тих, хто працює чесно, а якщо виникнуть – звертайтеся напряму до мене. Малий і середній бізнес в краї матиме підтримку влади. Ми також готові допомогти вам у пошуку нових ринків збуту готової продукції.
Найближчим часом голова облдержадміністрації планує об’їхати райони області. Навідатися пообіцяв і на Тячівщину, аби поспілкуватися з людьми і на власні очі побачити проблеми регіону.








Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00