В облдержадміністрації під час селекторної наради обговорили нагальні питання життєдіяльності області

2019-08-09 14:21:25
08 серпня, під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Івана Дурана відбулася селекторна нарада з головами РДА, рай- і міськрад та ОТГ.

Обласний військовий комісар Богдан Череміський звернув увагу учасників наради на можливість здобуття освіти у військових вищих навчальних закладах нинішніми випускниками, а також отримання офіцерських звань бакалаврами до 30 років упродовж 12-місячного навчання на «Курсах лідерства». Для цього за інформацією слід звернутися до місцевих військових комісаріатів.
Також військовий комісар поінформував про підготовку до навчальних зборів територіальної оборони, які відбудуться в області з 23 вересня по 2 жовтня нинішнього року. До комплектування особового складу резервістів залучені всі райони області. Було обговорено технічні та організаційні завдання щодо підготовки до якісного проведення навчальних зборів: забезпечення учасників медичним супроводом, засобами пожежогасіння, облаштування польових таборів, забезпечення поліцейського супроводу.
Радник голови ОДА Сергій Гайдай наголосив на важливості чіткої і постійної координації дій органів місцевої влади та самоврядування, сільських голів для належної підготовки і проведення зборів. Контроль за виконанням поставлених завдань буде здійснюватися щотижнево.
Про підготовку освітніх закладів області до нового навчального року доповіла начальник департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ганна Сопкова. Вона наголосила на необхідності вирішення проблемних питань: призначення обраних на конкурсних засадах керівників навчальних закладів, своєчасну розробку навчальних планів та штатних розписів, активізацію роботи над формуванням освітніх округів та опорних шкіл, проведення медичного обстеження дітей з особливими освітніми потребами та розробку для них окремих програм, використання коштів освітньої субвенції, облаштування внутрішніх вбиралень та встановлення модемів у котельнях для передачі показників спожитого газу. Окремо було наголошено, що на складі в Ужгороді зберігаються нові підручники для школярів і далеко не всі райони та ОТГ поспішають їх забрати на місця.
Т.в.о директора охорони здоров’я Тетяна Міцьо звернула увагу учасників наради на необхідності активізувати роботу з вакцинації школярів та дорослого населення, адже в області зберігається складна ситуація з захворюванням на кір. Наголошувалося, шо медичні заклади забезпечені вакциною на понад 150%.
Також під час наради було розглянуто питання підготовки до нового опалювального сезону. Начальник департаменту інфраструктури, розвитку і утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення та житлово-комунального господарства Едуард Маляр наголосив на необхідності своєчасного встановлення модемів на газові лічильники у бюджетних закладах, сертифікації котелень, придбанні твердого палива та обстеження житлового фонду на предмет готовності до опалювального сезону.
З усіх розглянутих питань керівники на місцях отримали вичерпну інформацію та конкретні доручення.




Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00