Ігор Бондаренко зустрівся з представниками ініціативної групи "Free Svydovets"

2019-08-09 14:23:04
08 серпня, голова обласної державної адміністрації Ігор Бондаренко та радник голови облдержадміністрації Сергій Гайдай зустрілися з представниками ініціативної групи "Free Svydovets".

Голова ініціативної групи розповіла про мету зустрічі з очільником краю: «Свидовець - це найнедоторканніший та найпрекрасніший масив Українських Карпат. Та його хочуть урбанізувати, збудувавши тут курорт «Свидовець» для 22000 туристів. Свидовець належить усім і нікому особисто, його не можна приватизувати, а вберегти його може тільки його важкодоступність і наша непоступливість новітнім загарбникам. Ми хочемо зберегти природу Української частини Карпат як унікального природного скарбу, важливого центру біорізноманіття, необхідного середовища існування та притулку для багатьох видів рослин і тварин, які перебувають під загрозою зникнення. Тому ми і прийшли до вас».
Сергій Гайдай наголосив, що науковцям і екологом необхідно дослідити цю територію і дати оцінку, де знаходяться природні цінності які необхідно зберегти. На тих територіях, які є менш цінними з точки зору екології, необхідно розвивати туризм. Адже туризм  - ключова галузь Закарпаття.
Учасники зустрічі домовилися про те, що ініціативна група "Free Svydovets" звернеться до голови обласної державної адміністрації з відповідним запитом аби отримати детальний план забудови цієї території.
«Ми вивчено це питання і обов’язково надамо вам відповіді на всі ваші запитання», - запевнив учасників зустрічі Ігор Бондаренко.
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00