Ігор Бондаренко та Богдан Андріїв взяли участь у виїзному засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Ужгородської міської ради на полігоні твердих побутових відходів біля села Барвінок

2019-08-09 14:26:46
Сьогодні голова Закарпатської облдержадміністрації Ігор Бондаренко, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв взяли участь у виїзному засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Ужгородської міської ради на полігоні твердих побутових відходів біля села Барвінок.

Відомо, що проблема із захороненням твердих побутових відходів для Ужгорода існує вже тривалий час. Адже полігон у Барвінку, на який звозять сміття з обласного центру та Ужгородського району, працює понад 20 років і наразі вже практично вичерпав свій ресурс.
Вирішили, що наразі, щоб полігон можна було експлуатувати ще якийсь час, управління капітального будівництва Ужгородської міської ради спільно з ТОВ «Коватехбуд» продовжить роботи з рекультивації (обвалювання) по всьому периметру першої карти полігону. Також планують облаштувати тимчасовий майданчик для розвантаження твердих побутових відходів. Крім того, управління капітального будівництва спільно з відділом комплексного проектування Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса вивчатиме можливість збільшення піраміди складування твердих побутових відходів.
Обговорення питання продовжили також сьогодні і в облдержадміністрації на зустрічі з головою ОДА Ігорем Бондаренком. Було вирішено створити робочу групу при Закарпатській ОДА, до якої увійдуть представники Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області, облдержадміністрації, Ужгородських міської ради та райдержадміністрації. Група займатиметься вивченням питання виділення земельної ділянки під будівництво сміттєпереробного заводу. Перше засідання проведуть уже у понеділок, 12 серпня.  





Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00