Депутатська комісія райради вивчала стан доріг у Тячівському районі

2019-08-14 16:23:09
На двадцятій позачерговій сесії сьомого скликання  Тячівської райради, яка відбулася 08.08.2019 р., депутати ініціювали створення тимчасової комісії з вивчення стану доріг у Тячівському районі. 

Відповідно до розпорядження голови райради від 09.08.19 р, № 34, до її складу увійшли такі депутати: Олег Палінкаш, Олександр Продан (співголови), Дмитро Буга, Василь Каганець, Іван Келемен та Віктор Погар. 
Відтак у вівторок 13.08.19 р. комісія за участі представника РДА здійснила обстеження дорожньої інфраструктури району у напрямку таких населених пунктів: Бедевля - Біловарці - Нересниця - Ганичі - Угля - Велика Уголька - Колодно - Дулово -Теребля - Новобарово - Буштино - Солотвино та ін. 
Було зафіксовано найбільш проблемні відрізки автошляхів, а також мостів, які потребують негайних ремонтів. 
Окрім того депутати навідались у «Тячіврайавтодор», де ознайомились з ситуацією на філії щодо виконання поточних робіт з відновлення дорожнього полотна в ряді сіл району. 
Як наголосив начальник Василь Варга на сьогодні підприємство має чимало замовлень, які частково вже й виконані, однак перебої з фінансуванням гальмують їх продовження. Очікують кошти від замовника, щоб надалі виплатити працівникам зарплату та закупити необхідні матеріали для подальшої роботи.
Водночас потрібно розпочинати підготовку  до зими та заготовляти необхідну кількість суміші для підсипки й утримання доріг в цей період тощо.                                 
За попередніми даними роботи депутатської комісії цього дня найбільш проблемними в районі залишаються дороги обласного значення, які знаходяться на балансі Служби автомобільних доріг і потребують капітального оновлення.  Що стосується  доріг, які знаходяться на балансі району, то проведені всі  тендерні процедури і здійснюється їх ремонт.                            
В аварійному стані перебувають і мости на автотрасі міжнародного значення "Мукачево-Рогатинь" в напрямку смт.  Буштино та села Бедевля, дорозі місцевого значення в урочищі Занівка тощо. Негайного капремонту потребує і сама автотраса в межах Тячівського району.                                                             
Відтак як наголосив Олег Палінкаш, свої результати роботи і пропозиції депутатська комісія в найкоротший термін подасть в районну раду з подальшим розглядом на другому пленарному засіданні сесії райради і оприлюдненням в ЗМІ.                                              
Відповідним рішенням планується прийняти і направити звернення до обласного і вищого керівництва з проханням щодо негайного реагування і забезпечення фінансування на покращення стану інфраструктури доріг Тячівського району. 
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації 








Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00