І знову про дороги ...

2019-08-16 18:28:32
Сьогодні 16.08.19 р відбулося спільне засідання тимчасової депутатської комісії з вивчення стану доріг у Тячівському районі з керівництвом РДА. 

Участь у зібранні взяли: в.о.голови РДА Михайло Полажинець, заступник голови Віктор Погар, в.о.голови районної ради Ігор Грабарь, начальник фінансового управління РДА В'ячеслав Стойка, завідувач сектору інфраструктури Іван Савула, начальник філії "Тячівський райавтодор" Василь Варга, районні депутати - Олег Палінкаш та Дмитро Буга. 
Насамперед голова тимчасової депутатської комісії Олег Палінкаш інформував про результати обстеження дорожньої інфраструктури району, яку комісія здійснила  у вівторок 13.08.19 р. в напрямку таких населених пунктів: Бедевля - Біловарці - Нересниця - Ганичі - Угля - Велика Уголька - Колодно - Дулово -Теребля - Новобарово - Буштино - Солотвино та ін.
Відтак було зафіксовано найбільш проблемні ділянки автошляхів, які потребують негайного ремонту. На сьогодні у катастрофічному стані перебувають дороги обласного значення, які знаходяться на балансі Служби автомобільних доріг і потребують капітального оновлення. Також у суцільних вибоїнах міжнародна автотраса "Мукачево-Рогатинь", в аварійному стані 5 мостів на території району.  
На жаль, через брак фінансування дорожнє полотно району піддається подальшій руйнації, і якщо не вжити термінових заходів, з деяких доріг залишаться тільки напрямки. 
Як наголосив в.о.голови РДА Михайло Полажинець керівництвом державної  адміністрації зроблено все можливе, щоб здійснити поточні ремонти доріг місцевого значення. Що стосується  доріг, які знаходяться на балансі району, то проведені всі  тендерні процедури і здійснюється їх ремонт в межах  цих фінансових можливостей. 
На жаль, щоб виконати весь об'єм  необхідних робіт, коштів не вистачає. Також державна адміністрація неодноразово зверталась як до керівництва Закарпатської ОДА, Служби автомобільних доріг так і в вищі інстанції щодо катастрофічного стану доріг обласного підпорядкування. Окрім того відповідні звернення були прийняті і направлені депутатами районної і обласної ради. Однак, на жаль, поки що ситуація з фінансуванням бажає бути кращою, що власне і підтвердив начальник "Тячіврайавтодору" Василь Варга. Щоб продовжити надалі поточні ремонти дорожники очікують на кошти від замовника за уже виконанні роботи, які потрібні для закупки необхідних сировинних матеріалів тощо.  
Під час зустрічі начальник фінансового управління РДА В'ячеслав Стойка відповів на запитання щодо бюджетного законодавства та передбаченого фінансування на ремонти і утримання доріг місцевого та державного значення тощо. 
За підсумками роботи комісії та сьогоднішньої наради будуть направлені відповідні звернення до нового керівництва Закарпатської ОДА та Кабміну, до яких будуть прикріплені всі звернення за останні роки.
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації 
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00