У Тячеві відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України та 28-ї річниці незалежності України

2019-08-23 15:09:33
Сьогодні 23 серпня 2019 р  на площі Незалежності перед адмінбудинком РДА та районної ради в святковій атмосфері пройшла урочиста церемонія підняття Державного Прапора України. 

Поруч з синьо-жовтим прапором на флаштог було також піднято бойовий  червоно-чорний прапор національно-визвольного руху  українського народу. 
Рішення на підняття бойового прапора в дні державних та військово-патріотичних свят було прийнято на першому пленарному засіданні  14 -ої сесії 7 -го скликання Тячівської райради. Рішення прийнято з ініціативи ГО учасників Революції Гідності, ветеранів війни, волонтерів та добровольців "Єдність", з метою патріотичного виховання молоді, увіковічення знаменних для історії України подій. 
Участь в церемонії взяли - керівництво району та міста, представники районних служб, установ та організацій, волонтерських та громадських організацій, голови та депутати місцевих рад, ветерани, активісти, учасники АТО.
Очолили урочистість:  в.о. голова Тячівської райдержадміністрації Михайло Полажинець, голова районної ради Іван Фабрицій та міський голова Іван Ковач. 
Відтак під звучання "Козацького маршу" особовий склад відділу прикордонної служби "Тячів" пронесли згорнутий прапор до керівництва і відрапортували про готовність до проведення урочистості. 
В.о.голови райдержадміністрації Михайло Полажинець звернувся до учасників урочистого заходу з привітанням  нагоди  Дня Державного Прапора та 28 -ї річниці незалежності України.
Під урочисте звучання Гімну України, прикордонники з представниками адміністрації здійснили підняття  жовто-блакитного прапора України, разом учасники  АТО Василь Минзат та  Віктор Бокоч підняли і бойовий, червоно-чорний.  
Відтак перед учасниками заходу виступили вихованці Тячівського ЦДЮТ (керівник Марина Берец), хор працівників культури району (керівник Олеся Сасин), студент КНУКІМ Віталій Горбей. 
Після чого всі урочистою колоною вирушили до пам’ятника Героям Революції Гідності, де під мелодію "Пливе кача"  відбулося урочисте покладання корзин з квітами до підніжжя монумента. 
В пам'ять про загиблих Героїв Майдану та воїнів-захисників України було оголошено хвилину мовчання. 
Звідси також представники міської та районної ради понесли корзини квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку. 
Священнослужителі тячівських церков здійснили спільну молебень за загиблими в боротьбі за незалежність українцями , після чого декан Тячівського деканату греко-католицької церкви о.Йосип Штогрин та вященик Свято-Покровської церкви УПЦ МП Василь Челленяк звернулися до присутніх з духовними настановами.
Після завершення урочистостей всіх бажаючих було запрошено на виставку робіт народних умільців та художників біля районного будинку культури та районне свято читців "Краса поетичного слова" в центральну бібліотеку. 
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації 




















































Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00