Стан доріг району обговорено на обласній селекторній нараді

2019-08-29 16:11:45
Сьогодні 29.08.19 в.о. голови Тячівської державної адміністрації Михайло Полажинець за участі голови районної ради Івана Фабриція,  взяв участь у селекторній нараді, яку проводив радник голови Закарпатської ОДА Сергій Гайдай в режимі відеоконференц- зв'язку через сервіс Cisco Webex

Також був присутнім -  завідувач сектору розвитку інфраструктури доріг РДА Іван Савула. 
Відтак обговорювалось питання освоєння коштів та стану виконання робіт на дорогах місцевого значення.
 Зі сторони районного керівництва було проінформовано про ситуацію щодо першочергових заходів, які здійснюються на сьогодні щодо ремонтів і утримання доріг та підготовки їх до осінньо - зимового періоду.
На Тячівщині у найбільш критичному стані знаходяться дороги обласного значення загального користування. За останній рік з районного бюджету на їх ремонт вже виділено більше двох мільйонів гривень.  Проте недостатнє фінансування та брак спецтехніки в філії "Тячівського райавтодору", яка здійснює обслуговування доріг, особливо при несприятливих погодніх умовах, призводить до ряду проблемних ситуацій. Окрім того несвоєчасне виконання ремонтних робіт та відсутність коштів на їх утримання спричиняє подальше руйнування дорожнього полотна і суспільного невдоволення місцевого населення, які час від часу проводять протестні акції, перекриваючи дороги.
Як наголосив радник голови Закарпатської ОДА Сергій Гайдай, розробляється новий системний підхід до розвитку дорожньої інфраструктури області.  Починаючи з наступного року пріоритетні об’єкти ремонтів автомобільних доріг будуть визначатися по інтенсивності дорожнього руху, ступеню аварійності дорожнього покриття та економічною доцільністю.
Такі дороги будуть першочергово ремонтуватися суцільним шаром асфальтобетону шляхом проведення поточного та капітального ремонтів. Дороги з менш інтенсивним рухом та менш аварійним станом будуть відновлюватися шляхом експлуатаційного утримання, у складі якого буде передбачено дрібний поточний ремонт та ремонт так званими локальними картами.
Що стосується протестних акцій, то як підкреслив Сергій Гайдай, зазвичай їх використовують так звані "псевдо-активісти" для власного піару та суспільної дестабілізації краю. І вони не допомагають, а навпаки ускладнюють вирішення проблеми доріг.  
У підсумку селекторної наради подано зауваження та пропозиції з урахуванням в подальшій роботі. 
Пре-служба Тячівської райдержадміністрації  
 
 
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00