Володимир Зеленський доручив новому Прем’єр-міністру якнайшвидше перезавантажити Укравтодор, Держгеонадра та низку інших найбільш корумпованих органів

2019-09-04 10:38:49
Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з керівництвом Верховної Ради, Кабінету Міністрів та правоохоронних органів окреслив основні завдання у реформуванні судової гілки влади.
Глава держави зауважив, що парламент поки не ухвалив закон щодо унеможливлення блокування роботи Вищого антикорупційного суду надмірною кількістю справ. «Дуже сподіваюся, що він це зробить протягом найближчих днів», – сказав Володимир Зеленський.
Президент також наголосив на важливості ефективної роботи Антикорупційного суду. «Українське суспільство вимагає від Антикорупційного суду швидкого та якісного розгляду справ щодо топ-корупціонерів», – зазначив Володимир Зеленський. 
Президент додав, що велика частина економічних невдач в Україні – на совісті недоброчесних суддів. «Через недолугу судову реформу ми не отримали перезавантаження судової влади, її оновлення. Навпаки – попередня влада робила все, щоб судді залежали тільки від неї. Лише рішучими заходами можливо змусити виконувати закон. Такими рішучими заходами є щотижневе позбавлення суддівських мантій тих, хто не гідний високого звання судді», – переконаний Володимир Зеленський.
Президент наголосив, що очищення має стосуватись усіх судів, але насамперед – вищих інстанцій. «Суди першої інстанції повинні бути наповнені новими суддями: більш ніж 2000 вакансій мають бути заповнені ще до нового року», – сказав Глава держави.
За його словами, це має зробити вже нова Вища кваліфікаційна комісія суддів, яка буде перезапущена найближчим часом, відповідно до поданого Президентом законопроекту.
Окремо Глава держави акцентував увагу на ліквідації масштабних корупційних схем у деяких органах державної влади. «Провести повне кадрове перезавантаження найбільш корупційних для бізнесу і громадян органів державної влади – Держгеокадастр, Держгеонадра, Державна архітектурно-будівельна інспекція, Держекоінспекція (Державна природоохоронна служба), Укртрансбезпека і найвідоміший – Укравтодор. Термін – до 1 січня 2020 року, але якщо можна, то зробити це раніше», – звернувся Президент до Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука.
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00