Тячівська "Парасолька" отримала вітання з нагоди свого 10 - ти річчя від керівництва державної адміністрації

2019-09-26 13:26:01
10 років у Тячеві діє українсько-швейцарський пілотний проект для інтеграції осіб з інвалідністю
У середу 25.09.2019 р в.о. голови Тячівської державної адміністрації Михайло Полажинець взяв участь в урочистих заходах з нагоди відзначення 10 - ти років з дня заснування Центру «Парасолька». 
Створення соціального абілітаційно-реабілітаційного центру стало можливим завдяки спільним зусиллям багатьох небайдужих людей, які в якості поважних гостей завітали на ювілей до «парасольківців».
Тож привітати вихованців прийшли всі ті, хто доклав максимум зусиль, аби даний Центр став таким яким він є наразі  - сучасним закладом  європейського типу для молодих людей з фізичними вадами. 
А саме: представники швейцарської Асоціації «Парасолька»,  благодійної організації «Комітет Медичної Допомоги в Закарпатті»та фонду «ВіЗа» (Край Височіна Чеської Республіки»,  Департаменту соціального захисту населення ОДА,  Тячівської міської ради, волонтери, меценати. 
Якщо коротко згадати десятирічну історію "Парасольки", то даний заклад був створений спільним проектом, в якому взяли участь українська БО «Комітет Медичної Допомоги в Закарпатті» та швейцарська асоціація «Парасолька», за сприяння благодійного фонду «Віза» (край Височіна Чеської Республіки) у тісній співпраці з органами соціального захисту населення області. 
До фінансової допомоги долучилися численні швейцарські благодійники та фонди, які досі тісно співпрацюють з Центром та надають всіляку підтримку його вихованцям. До речі, всі мешканці Центру були переведені в Парасольку з Вільшанського дитячого будинку-інтернату. 
Відтак 25 молодих осіб  з особливими потребами знайшли тут свою нову домівку . Адже головною метою закладу і є надати можливість сиротам з фізичними та психічними вадами жити в гідних умовах повноцінним життям. І враховуючи теперішній рівень досягнень "парасольківців", свою функцію Центр виконує успішно. 
Та найголовніше, що вдалося зробити за цей час - це об'єднати всіх в справжню дружню родину, в якій панує порозуміння,  злагода і   любов. В чому власне може переконатися кожен, хто переступає поріг даного закладу, адже зустрічають тут гостей дуже привітно. В чому неабияка заслуга звісно персоналу та його керівника Оксани Лукач, яка очолює заклад від моменту створення. 
Довгий час «Парасолька» функціонувала як молодіжне відділення Вільшанського дитячого будинку-інтернату і лише рік тому стала окремою юридичною одиницею. що надало нових можливостей для розвитку. 
Так,  у березні 2019 року в рамках державного пілотного проекту тут відкрито відділення раннього втручання, куди за консультацією мають змогу звернутися батьки, що виховують дітей із певними порушеннями розвитку. 
Вітаючи з нагоди 10 -ти річного ювілею колектив і вихованців «Парасольки» в.о.голови Тячівської державної адміністрації Михайло Полажинець відмітив важливість даного україно-швейцарського проекту, який став показовим не лише на регіональному, а й на загальнодержавному рівні. Побажав усім миру, щастя, міцного здоров'я та подальших успіхів.  
Відповідно до розпорядження, яке зачитав керівник апарата РДА Богдан Макусій, вручив грамоти за вагомий особистий внесок у галузі милосердя та соціального захисту населення, сумлінне ставлення до виконання професійних обов'язків  - Оксані Лукач, Олені Попович, Тетяні Пілат, Надії Щобей, Ірині Лащак.
А також оголосив подяки за значний внесок в організацію, створення, розвиток, систематичну підтримку центру "Парасолька" - благодійній організації «Комітет Медичної Допомоги в Закарпатті», благодійному фонду «ВіЗа» та швейцарській організації "Парасолька".
У свою чергу вихованці соціального Центру «Парасолька» продемонстрували свої таланти та здобутки. Не обійшлося і без святкового концерту, який для гостей підготували вихованці закладу. 
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації.





















































.
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00