Учні найвіддаленіших гірських сіл Німецька Мокра та Руська Мокра отримали новенький "шкільний автобус"

2019-09-29 00:26:52
На таку надзвичайно приємну, можна сказати історичну подію, тут очікували довгі десятки років. І ось нарешті це сталося! 
Новенький автобус, який довозитиме школярів у гірських населених пунктах Німецька Мокра та Руська Мокра з їх віддалених домівок до сільських навчальних закладів та середню школу в смт.Усть-Чорна виїжджає на маршрут. 
Урочиста церемонія передачі сертифікату та ключів на транспортний засіб директору  Німецькомокрянської ЗОШ І-ІІ ст.Олегу Руснаку , яку здійснив в.о.голови  Тячівської РДА Михайло Полажинець,  відбулася минулої п'ятниці 27.09.19 р. біля адмінбулівлі РДА.
На урочистій церемонії вручення також були присутні: в.о.голови районної ради Ігор Грабарь, начальник управління освіти Марія Думнич,  працівники управління освіти Володимир Танчинець та Василь Гайович, представник громадськості Роман  Бандур та ін.  
Як наголосив в.о.голови РДА Михайло Полажинець шкільний автобус спрямовано  у найвіддаленіші гірські села району, де ще досі не організовано доставку учнів до шкіл, але потреба в цьому дуже велика. А це ще один крок до покращення якості освіти, адже важливо надати навчальним закладам якісне матеріальне забезпечення, яке дозволить на високому рівні проводити навчальний процес.  
Директор  Німецькомокрянської ЗОШ І-ІІ ст.Олег Руснак висловив щиру вдячність керівництву району та управлінню освіти, депутатському корпусу райради за сприяння у вирішенні такого вкрай важливого для них питання як довіз дітей до школи. Адже відтепер учням більше не доведеться долати пішки по декілька кілометрів з важкими портфелями по засніжених дорогах та мокнути під проливними дощами на шляху до навчального закладу. І батькам та вчителям буде спокійніше,  адже приходитимуть і повертатимуться з навчання діти вчасно та безпечно. 
А через специфіку розташування  Німецької Мокрої  серед гірських хребтів,  сніг лежить  тут у середньому 162 дні на рік,  часто випадають опади і зберігається похмура погода.  Відстань від центру села  до навчального закладу  - майже 4  кілометри,  до Усть-Чорнянської ЗОШ І-ІІІ ст., куди йдуть навчатися після їх закінчення - більше 10 км,  тож зрозуміло наскільки велика потреба у такому автотраспорті. 
Знаходитеметься автобус на балансі Німецькомокрянської ЗОШ І-ІІ ст., возитиме школярів досвічений водій Дмитро Капустин за визначеним графіком "Німецька Мокра - Руська Мокра -  Усть -Чорна" так,  щоб всі встигали на навчання. Також по дорозі забиратиме і вчителів, адже чимало педагогів доїжджає на роботу з Усть-Чорної і навіть Дубового.  
Шкільний автобус придбано відповідно до Постанови Кабінету  Міністрів  України від 3 квітня 2019 р. No 319 за кошти державної субвенції, спрямованої на підвищення якості освіти зі співфінансуванням з районним бюджетом ( 90 відсотків - субвенція та  10 відсотків -  кошти районного бюджету).
Управлінням освіти Тячівської РДА було оголошено тендер і після проведеного аукціону підписано договір з ТОВ "ТОРГОВИЙ ДІМ УКВЗ-УКРАЇНА" на закупівлю шкільного автобусу «ЕТАЛОН А08116Ш-0000020» за ціною 1 707 000,00 грн., в результаті чого було зекономлено 45 000,00 грн державних коштів. Суму в розмірі  159 300,00  грн. виділено з районного бюджету. 
До речі, шкільна модифікація даного автобуса повністю відповідає вимогам ДСТУ 7013:2009 «Автобуси спеціалізовані для перевезення школярів» та суворим вимогам безпеки.
Учням, які стануть пасажирами автобуса, учасники урочистої церемонії побажали щасливої дороги та нових досягнень у навчанні.
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації 









Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00