В АТРІУМІ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ВІДБУЛИСЯ УРОЧИСТОСТІ З НАГОДИ ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ТУРИЗМУ ТА ДНЯ ТУРИЗМУ В УКРАЇНІ (+ ФОТО)

2019-09-30 12:07:45
Щорічно 27 вересня відзначають Всесвітній день туризму, а з 1998 року і  День туризму в Україні. Захід започаткували аби пропагувати туризм, демонструвати його внесок в економіку світової спільноти та розвиток зв’язків між народами різних країн.

Сьогодні, 27 вересня, урочисті заходи з нагоди відзначення Всесвітнього Дня туризму та Дня туризму в Україні відбулися в атріумі Закарпатської обласної державної адміністрації.
Привітати фахівців галузі прийшли заступник голови обласної державної адміністрації Олексій Гетманенко, перший заступник голови обласної ради Йосип Борто, фахівці структурних підрозділів з питань розвитку туризму та курортів райдержадміністрацій, міськвиконкомів, виконавчих комітетів об’єднаних територіальних громад, суб’єкти туристичної діяльності та представники громадських організацій у сфері туризму.
Відкриваючи урочистості, директор департаменту економічного розвитку та торгівлі ОДА Денис Ман зазначив, що це свято не тільки працівників туристичної галузі, а й усіх людей, які не уявляють своє життя без пізнання світу та подорожей. 
– Туризм є одним із пріоритетів у роботі обласної влади, – сказав посадовець. – Туристична галузь є важливим чинником стабільного і динамічного збільшення надходжень до бюджетів всіх рівнів та сприяє підвищенню зайнятості населення, розвитку ринкових відносин, міжнародному співробітництву, залученню українців та іноземних громадян до пізнання багатої природної історико-культурної спадщини, туристичних об’єктів краю, збереженню економічної рівноваги, фінансування якого проводиться в повному обсязі.
Привітав присутніх й заступник голови облдержадміністрації Олексій Гетманенко.
– Бажаю вам добра, радості, посмішок, – звернувся до присутніх Олексій Гетманенко. – Туризм у нас є, хоча знаємо й про проблеми та помилки, які були допущені в туристичній сфері. Будемо з ними боротися і вирішувати. У 2020 році ми змінимо обласну програму розвитку туризму. Знаємо над чим потрібно працювати, тож слід взятися до роботи. Туризм на Закарпатті тільки розпочинається. Просимо вас удосконалювати свою роботу в частині якості. Обласна влада дуже цінує вашу роботу і є максимально відкритою до співпраці
Відтак відбулося нагородження кращих фахівців туристичної галузі Закарпаття відзнаками облдержадміністрації та обласної ради. 
Відповідно до спільного розпорядження голів обласної державної адміністрації  та обласної ради  за вагомий внесок у розвиток туристичної галузі Закарпаття та з нагоди Всесвітнього дня туризму і Дня туризму в Україні нагрудним знаком «За розвиток Закарпаття» було відзначено президента громадської спілки «Регіональна туристична організація Закарпаття» Федора Шандора.
Також було вручено відзнаки департаменту економічного розвитку та торгівлі ОДА. У номінації «Кращий туристичний район» ІІІ місце посів Ужгородський, ІІ-е місце – Хустський, І-е – Берегівський райони. У номінації «Відкриття року» нагороду отримав оздоровчий комплекс Термальні води «Косино», у номінації «Кращий туроператор» переміг  туроператор «ЛАРА-ТУР», фестивалем року визнали міжнародний фестиваль середньовічної культури «Срібний Татош», а «Кращою туристичною локацією» названо Закарпатський музей народної архітектури та побуту.
Прес-служба ОДА

























Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00