АВСТРІЙСЬКІ РЯТУВАЛЬНИКИ ВРУЧИЛИ ЗОЛОТУ МЕДАЛЬ ІГОРЮ БОНДАРЕНКУ

2019-09-30 12:26:26
У теплій та дружній атмосфері відбулася перша ознайомча зустріч голови Закарпатської ОДА Ігоря Бондаренка з австрійською делегацією, які представляють благодійну асоціацію «Полум’я миру» та ГО «Посольство Миру», у суботу, 28 вересня, у колонному залі облдержадміністрації.

З боку поважних гостей делегацію представляли: Президент австрійської служби порятунку Даве Коллер, член австрійської служби порятунку Антон Коллер, член президії Хайнц Гроссель, заступник Президента Ехан Вайксельбаум, керівник організації захисту від катастроф Зігфрід Вернбахер, член австрійської служби порятунку Ехан Крампбергер, голова ГО «Посольство Миру» Віктор Голін, член ГО «Посольство Миру» Анатолій Швeцов.
З української сторони участь у перемовинах взяли: радник голови ОДА, співголова Асоціації європейської спілки транспортників України, засновник «Закарпатінтерпорт» Федір Харута, помічник голови ОДА Норберт Ковш та начальник відділу євроінтеграції та транскордонного співробітництва ОДА Уляна Гурчумелія.
Насамперед очільник краю сердечно привітав австрійських рятувальників на закарпатській землі та подякував за надання гуманітарної допомоги дитячим закладам області.
- Для нас честь, що люди, які представляють службу порятунку Австрії, приділяють посилену увагу та надають нашому регіону гуманітарну допомогу, - зазначив Ігор Самійлович.
Зі свого боку Президент австрійської служби порятунку Даве Коллер щиро подякував очільнику Закарпаття за персональний прийом та увагу.
- Відчуваємо душевне і сердечне Ваше відношення до нас, - підкреслив пан Коллер. – Ми надаємо гуманітарну допомогу не лише країнам Європи, а й тим, хто її потребує. Ми раді, що наш перший візит у Закарпаття розпочинається із гарної співпраці. Знаємо, що Ви також займаєтеся благочинністю та лобіюєте євроінтеграційні процеси, тому підготували сюрприз наприкінці нашої зустрічі.
Інші представники австрійської делегації також мали змогу особисто поділитися враженнями від нашого краю, запевнили, що у майбутньому привозитимуть сюди багато туристичних груп, знайомитимуть із нашою історією, природою та культурою. Також бажали голові ОДА успіхів у нелегкій роботі та висловлювали сподівання на активну й плідну співпрацю між австрійською та закарпатською службами порятунку.
Насамкінець поважні гості виконали приємну місію, вручивши голові ОДА Ігорю Бондаренку та його раднику Федору Харуті почесні відзнаки – золоті медалі. «Це такий «аванс» від нас, який стимулюватиме Вас і надалі активно співпрацювати з міжнародними благодійними асоціаціями, фондами, допомагати їм якнайшвидше доставляти гуманітарні вантажі потребуючим закладам, насамперед дитячим», - підкреслив Президент австрійської служби порятунку Даве Коллер.
І вже традиційно Ігор Бондаренко запросив гостей сфотографуватися всім разом на довгу і незабутню пам'ять.
Довідково: Громадська організація «Посольство Миру» зареєстрована у серпні 2011 року в м.Ужгород. А представництва благодійної асоціації «Полум’я миру» вже кілька років існують в Україні. Очолюють цю громадську некомерційну організацію нащадки австрійської монаршої родини, подружжя ЛОТРІНҐЕРІВ. Благодійна асоціація немає ані політичних, ані релігійних уподобань, навпаки, підтримує мирні процеси по всьому світу. Однойменна асоціація співпрацює із Закарпаттям через ГО «Посольство миру» в Україні, яку очолює Віктор Голін.
Головна мета – європейська інтеграції, а саме у сфері захисту від техногенних катастроф, надання першої медичної допомоги; надання гуманітарної допомоги потребуючим.
У 2015 році в географічному суходільному центрі Європи (селище Ділове) за дорученням та за участю президента міжнародної асоціації "Полум'я миру", нащадка династії Габсбургів – Герти Маргарет Габсбург-Лотрінген урочисто відкрито пам'ятний знак „Полум'я Миру”.
У 2018 році у селі Павшино за участі нащадків королівського роду Габсбургів – Шандора та Герти-Маргарет Габсбург-Лотрінген відкрито пам’ятник «Полум’я миру». За словами представниці королівського роду пам’ятник повинен спонукати людей жити в мирі, дружбі та злагоді. Пам’ятник «Полум’я миру» складається з двох компонентів.
У 2019 році у м.Чоп за участі нащадків королівського роду Габсбургів – Шандора та Герти-Маргарет Габсбург-Лотрінген відкрито пам’ятник «Полум’я миру».
За сприяння організації в області проводились навчання майбутніх українських інструкторів-парамедиків за євростандартами.
У 2015 році Медико-соціальний реабілітаційний центр «Дорога життя» в Ужгороді приймав делегацію з Австрії на чолі з нащадками династії Габсбургів. Австрійці активно підтримують «Дорогу життя» через благодійніфонди, організацію «Flammedes Friedens» ("Полум’я миру") та організацію Посольства миру в Україні.
Також у 2016 році передано гуманітарну допомогу у вигляді спецодягу для працівників «швидкої» в м.Ужгород  


















Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00