На Тячівщині посилять заходи з безпеки руху на дорогах

2019-09-30 16:08:00
Сьогодні 30.09.19 р. в.о. голови Тячівської державної адміністрації Михайло Полажинець взяв участь в обласній селекторній нараді в режимі відеоконференц - зв'язку через сервіс Cisco Webex з питань посилення заходів з безпеки руху на автошляхах краю. 

Присутніми на нараді також були: головний спеціаліст сектору розвитку інфраструктури доріг РДА Наталія Ваклинець, заступник начальника Тячівського ВП ГУНП в Закарпатській області Микола Подвич та начальник сектору превенції Василь Немеш, заступник начальника Дубівського ВП ГУНП в Закарпатській області Микола Подвич. 
Провів нараду директор департаменту  інфраструктури, розвитку і утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення та житлово-комунального господарства Закарпатської ОДА Едуард Маляр за участі представників Управління патрульної поліції, Укртрансбезпеки, Служби автомобільних доріг, ПрАТ "Закарпатавтотранс" тощо.   
Відтак як було наголошено,  статистика аварійності на дорогах України вказує про значний рівень дорожнього травматизму та відчутні матеріальні втрати внаслідок дорожньо-транспортних пригод, тому питання підвищення рівня безпеки дорожнього руху на сьогодні залишається актуальним. Про що свідчать  останні події на Одещині, де дев'ять людей загинуло внаслідок зіткнення переповненої маршрутки з вантажівкою та смертельної ДТП  на Житомирщині, яка також забрала життя дев'ятьох українців. 
У той же час президент України Володимир Зеленський доручив Уряду включити безпеку пасажирських перевезень до першочергових пріоритетів своєї роботи, а також взяти на контроль розслідування резонансних ДТП, які сталися останніми днями. Відтак буде розроблено план заходів з найшвидшим його  ухваленням для зниження ризиків подальших ДТП.
Що стосується Закарпаття, то у нас теж картина невтішна. За інформацією Патрульної поліції станом на 20.09.2019 р. на дорогах області сталося 2608 ДТП, в яких 57 осіб загинуло, ще 439 отримали тілесні ушкодження.
Відповідно до статистики, найчастішими причинами ДТП за участю автомобілів стають перевищення безпечної швидкості руху, порушення правил маневрування, порушення правил проїзду перехресть, недодержання дистанції, керування ТЗ у нетверезому стані, а також порушення правил проїзду пішохідних переходів. 
За результатами обговореного питання учасники селекторної наради намітили план заходів з посилення безпеки руху на дорогах Закарпаття і відповідно у кожному районі.
Відтак вирішено посилити патрулювання мобільних груп по виявленню порушень на дорогах, проводити рейди в боротьбі з нелегальними перевізниками, вивчити ситуацію щодо проходження водіями медичного огляду та дотримання автоперевізниками чинного законодавства при організації пасажирських перевезень, здійснювати контроль руху габаритно-вагового транспорту.
А також встановити попереджувальні знаки та інформаційні стенди на аварійних ділянках та посилити інформаційно-роз'яснювальну роботу серед населення щодо безпеки руху тощо.   
Окрім того планується здійснити обстеження стану якості дорожнього покриття та підготовки автошляхів до обслуговування в осінньо-зимовий період. 
З метою поліпшення стану безпеки дорожнього руху, зниження рівня аварійності на автомобільних дорогах та збереження життя і здоров'я громадян, за результатами проведення сьогоднішньої селекторної наради буде видано доручення ОДА, підсумки виконання якого будуть проведені орієнтовно в кінці жовтня поточного року. 
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації 
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00