Глава держави взяв участь у нараді щодо фінансово-економічного розвитку країни

2019-10-02 11:08:01



Президент Володимир Зеленський взяв участь у спільній нараді з представниками уряду та Національного банку України, присвяченій фінансово-економічному розвитку країни. На зустрічі, що відбулася в Національному банку, були присутні голова НБУ Яків Смолій і члени правління, Прем’єр-міністр Олексій Гончарук, міністр фінансів Оксана Маркарова з командою, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов і команда міністерства.
Під час наради обговорювалися питання макроекономічної ситуації, спільні заходи уряду та Національного банку, спрямовані на підвищення доступності кредитування, та результати роботи місії Міжнародного валютного фонду.
Голова НБУ Яків Смолій зазначив, що стан справ у банківській сфері та ситуація з платіжним балансом залишаються прогнозованими.
«Ми бачимо зростання економіки – 4,6% у другому кварталі. Інфляція знижується відповідно до прогнозів Нацбанку, – сказав очільник НБУ. – Ми відповідаємо за створення надійного фундаменту для сталого економічного зростання. Ми вже багато зробили для цього – приборкали інфляцію, відновили макроекономічну стабільність, лібералізували рух капіталу, оздоровили банківський сектор, створили умови для заощадження коштів. І головне – відновлення кредитування».
Президент України зазначив: «Перед нами стоять амбітні завдання щодо структурних реформ, боротьби з тіньовою економікою та корупцією. І я вірю, що спільними зусиллями уряду, парламенту та Національного банку ми зможемо досягти прискореного економічного зростання».
За словами Глави держави, подальша реформа фінансового сектору є важливим елементом стійкого розвитку економіки та посилення довіри з боку інвесторів і міжнародних партнерів.
Перед початком наради Володимир Зеленський зустрівся з командою НБУ й побажав плідної та конструктивної роботи.
«Національний банк України був, є та буде незалежним – ми за це. Головне, що люди роблять професійну та складну справу, вдячний вам за це. Я бачу, що у вас багато енергії. Ви молоді та цілеспрямовані. Бажаю вам залишатися такими ж, працювати на благо нашої незалежної країни», – зазначив Президент.



Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00