На Тячівщині відзначили День захисника України

2019-10-11 15:27:40





В історії нашої Батьківщини є багато подій, які засвідчують мужність, героїзм, відданість та любов українського народу до рідної землі. 14 жовтня –важлива дата. Вона поєднує в собі свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, День утворення Української Повстанської Армії, а віднедавна й День захисника України. Сучасна Українська держава є історичним та політичним спадкоємцем Київської Русі, козацтва, визвольного руху та тисячолітньої християнської традиції. Тому поєднання цих чотирьох свят є символом непорушного зв’язку багатьох поколінь захисників України та проявом поваги народу до них. 

З цієї нагоди 11 жовтня на площі    Незалежності біля адміністративної будівлі районної ради та райдержадміністрації відбулося урочисте зібрання з нагоди Дня захисника України. 

Керівництво районної та міської влади, волонтери, учасники АТО та бойових дій Тячівщини, громадськість та всі бажаючі зібрались, щоб засвідчити свою повагу й подякувати почесним гостям свята-тим, хто у різні часи стояв на захисті нашої Батьківщини, і, хто сьогодні на сході країни відстоює спокій нашого спільного дому – України, її територіальну цілісність та незалежність.

Пройшло урочисте дійство з підняттям Державного Прапора України на площі.  Одночасно з українським прапором на флагшток піднято    бойовий червоно-чорний  стяг. 

Учасники танцювального колективу Буштинської ДШМ та вихованці клубу спортивного танцю «Фортуна» виконали патріотичний  флешмоб «За мир! За щастя! За народ».

Після чого відбулося покладання квітів до пам'ятника  Героям Небесної Сотні, Воїнам-визволителям, Афганцям, погруддю Степана Вайди  та  загиблим тячівцям  у І та ІІ світових війнах.

Продовжились урочистості  зібранням та святковим концертом у великому залі районної ради.

Відтак ведучі  сьогоднішнього дійства запросили до слова в.о. голови  Тячівської райдержадміністрації Михайла Полажинця.  Найперше Михайло Михайлович подякував усім військовослужбовцям, які стали на захист територіальної цілісності країни. І хто ціною власного життя, боронив мир і нашу незалежність. 

Також з вітальними промовами з нагоди свята виступив керуючий справами Тячівської районної ради Іван Папп, перший заступник голови Тячівської міської ради Іван Клебан та Тячівський районний військовий комісар Юрій Клюшник.

Похвальними грамотами та подяками Тячівської адміністрації, районної ради, міської ради та Тячівським райвійськкоматом  було нагороджено учасників АТО, працівників райвійськкомату  та  районного відділу поліції,  які несли службу на сході нашої країни.

Для учасників зібрання працівники будинку культури державної  адміністрації підготували святковий музикальний концерт та у  фойє Тячівської районної ради  організували виставку, а саме:  книжкову, малюнків та тематичну. 

Свято пройшло у дусі патріотизму, любові до України та незнищенної віри у мир на нашій землі.


Прес-служба Тячівської райдержадміністрації



























































Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00