Пленер художників

2019-10-16 09:40:22

Неймовірні враження в учасників обласного пленеру, що відбувся в смт. Усть-Чорна з 12 по 14 жовтня. Пленер був запланований до Дня художника за фінансовою підтримкою начальника відділу культури Гудак Василя Антоновича, та голови райкому профспілки Сасин Лесі Іванівни .
Відгукнулися на запрошення гості з Ужгорода та Мукачева- це Аттіла Тіберійович Коприва, член Національної спілки художників України, кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри образотворчого мистецтва Закарпатського художнього інституту, та Ігор Вікторович Луценко, кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри рисунку ЗХІ, член Національної спілки художників України, Друбіч Ігор, меценат мистецтв, м. Мукачево.
Разом з Надією Попович-Черевко організували захід її колегині – Я.П. Магей та М.М. Ребар. А місцевий житель, фельдшер Усть-Чорнянського ГРПП В’ячеслав Дикун вибирав локацію у горах з хорошими краєвидами, з викладачами мистецької школи Надією Попович-Черевко, Яною Магей та художниками Тячівщини Михайлом Фурманом та Миколою Владом, писали пейзажі в Усть-Чорній та на околицях селища студенти мистецького вузу – Максим Кубарич а також аматори, серед яких була й наш кореспондент.
Перший день пленеру, 12 жовтня, видався насичений та цікавий, особливо для художників-любителів. Цього дня локацією для написання картин стала занедбана турбаза «Ялинка», звідки відкриваються чарівні краєвиди Карпатських гір. Саме тут Надія Попович-Черевко допомагала у написанні пейзажів новачкам. Окрім того, кожному з них підготувала вона матеріали та інструменти для малювання. Тож завдяки викладацькому хисту Надії Миколаївни кожен аматор відчув себе справжнім художником, і як результат, написав достойні картини.
Мальовничі краєвиди Усть-Чорної надихнули на написання пейзажів й інших учасників пленеру. Кожен з них написав не одну, а навіть по кілька картин того дня. Впродовж двох наступних днів митці подорожували околицями Усть-Чорної та навідалися до села Німецька Мокра, де також працювали над написанням осінніх пейзажів. Загалом, художники впродовж 3 днів написали понад 10 робіт.
Заключним етапом пленеру стане виставка робіт художників та аматорів відкриття якої відбудеться 25 жовтня у Тячівській картинній галереї ім. Ш. Голлоші.
Пленер художників
Пленер художників
Пленер художників
Пленер художників
Пленер художників
Пленер художників
Пленер художників
Пленер художників
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00