Відбулося перше пленарне засідання 21-ї сесії Тячівської районної ради сьомого скликання

2019-10-23 15:30:10
Сьогодні 23.10.19 р. відбулося перше пленарне засідання 21-ї сесії Тячівської районної ради сьомого скликання, яке провів голова ради Іван Фабрицій.  

У роботі сесії також взяв участь в.о. голови РДА Михайло Полажинець, керівник апарату Богдан Макусій  та керівники структурних підрозділів РДА, представники ЗМІ. 
Із 42 депутатів районної ради на  позачерговій сесії районної ради зареєструвались 29  народних обранців.
Насамперед депутати прийняли рішення провести позачергову сесію у два пленарні засідання, відтак погодили порядок денний і приступили до його розгляду.
Оскільки сьогодні , 23 жовтня відзначається 75-та річниця визволення міста Тячева та району від фашистських окупантів в Другій світовій війні, пам'ять воїнів-визволителів та тих, які пожертвували життям у наш час, захищаючи територіальну цілісність і суверенітет України, присутні  вшанували хвилиною мовчання. Відтак представники РДА, районної та міської ради поклали квіти до погруддя Степану Вайді та обеліску воїнам-визволителям у міському парку.
Відтак головуючий Іван Фабрицій оголосив про створення у райраді  міжфракційної групи «Збережемо Тячівщину» у складі 12 депутатів, керівником якої обрано Олега Палінкаша, заступником – Володимира Мідянку, секретарем – Івана Руснака.
Відтак присутні прийняли ряд звернень, зокрема: 
-  звернення до Президента України, Кабінету Міністрів та Верховної Ради України щодо збереження Тячівського району як окремої адміністративно-територіальної одиниці. 
- звернення до Кабінету Міністрів України для розгляду та належного реагування з приводу  визначення статусу житлового фонду об'єкта «Будівництво на території Тереблянської сільської ради Тячівського району житлового комплексу, об'єктів соціальної сфери та інженерно-транспортної інфраструктури для відселення мешканців смт.Солотвино». 
- звернення до Закарпатської ОДА та  Закарпатської обласної ради з приводу  створення робочої комісії для проведення повного обстеження об'єкта «Будівництво на території Тереблянської сільської ради Тячівського району житлового комплексу, об'єктів соціальної сфери та інженерно-транспортної інфраструктури для відселення мешканців смт.Солотвино». 
- звернення депутата Івана Руснака щодо добудови класних приміщень на існуючому фундаменті Тарасівської ЗОШ І-ІІІ ст.
- звернення  депутата Ігоря Грабаря  до керівництва Служби автомобільних доріг у Закарпатській області щодо прочистки водовідвідних споруд та кюветів на автодорозі Н09 Мукачево-Рогатин-Львів в селищі Тересва.
 Оскільки жваву дискусію на сесії та занепокоєння викликало питання проведення ремонтних робіт на дорогах місцевого значення,  що знаходяться на балансі Служби автомобільних доріг та капітального відновлення дороги міжнародного значення "Мукачево-Рогатинь" в межах району, ремонту мостів, аварійного стану відрізку шляху  в урочищі Занівка  та ін, було вирішено підготувати ще одне звернення до вищестоящих органів влади щодо належного виконання обов'язків з утримання доріг суб'єктами, в підпорядкуванні яких вони знаходяться. 
В.о. голови Тячівської райдержадміністрації Михайло Полажинець звернув увагу депутатів  на те, що неодноразові звернення вже були направлені і від керівництва державної адміністрації, однак питання досі залишається актуальним для району.  
 Надалі з  інформацією про стан боротьби зі злочинністю на території району виступив керівник Тячівської місцевої прокуратури Іван Швед, який  проаналізував показники за 9 місяців цього року.
Також депутати прийняли рішення про стан підготовки  житлово-комунальної сфери району до осінньо-зимового періоду 2019-2020 років, про стан техногенної та пожежної безпеки населених пунктів та об’єктів всіх форм власності, розвитку інфраструктури підрозділів оперативно-рятувальної служби цивільного захисту в районі, про соціальне забезпечення та медичне обслуговування учасників АТО, членів їх сімей тощо.
 У розділі про майно, депутати  затвердили передавальний акт КНКП «Тячівська районна лікарня» райради та прийняли рішення про перейменування КЗ «Тячівський районний будинок культури» на КЗ «Тячівський районний організаційно-методичний центр культури і мистецтва» Тячівської райради.
Також затвердили  Програму сприяння діяльності органу державної казначейської служби України в Тячівському районі на 2019-2020 роки, Програму надання пільг окремим категоріям громадян, що проживають на території району, з оплати послуг зв’язку на 2019-202 роки, внесли зміни до Програми охорони та забезпечення життєдіяльності адмінбудинку райради на 2019 рік та Програми боротьби зі злочинністю, проявами тероризму та контрабанди, запобігання та протидії корупції на території району на 2016-2020 роки.
Окрім цього прийняли рішення  «Про внесення змін до районного бюджету на 2019 рік», з приводу чого інформував  начальник фінансового управління РДА В’ячеслав Стойка. 
Насамкінець , депутати   затвердили список присяжних та проекти землеустрою щодо встановлення (зміни) меж населених пунктів с.Лопухів та с.Кричово та домовились зібратись найближчим часом на друге пленарне засідання сесії, щоб продовжити роботу. 
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації 

















Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00