Актуальні питання у сфері захисту прав споживачів обговорено на спільній нараді

2019-10-24 15:46:11
Сьогодні 24.10.19 р. в залі засідань Тячівської районної ради відбулася спільна нарада працівників ГУ Держпродспоживслужби у Закарпатській області з працівниками управління економіки РДА та структурних підрозділів районної ради, відповідних служб району.

Зокрема, у зібранні взяли участь - голова Тячівської районної ради Іван Фабрицій, начальник управління економіки РДА Тетяна Миколайчук, голова районної спілки роботодавців та депутат райради Олег Палінкаш та ін.  
Відтак  начальник управління захисту споживачів ГУ Держпродспоживслужби Анатолій Рижиков коротко розповів про законодавчі нововведення і про те,   які на сьогодні функції виконує, і які повноваження має їх служба. 
Наголосивши при цьому, що із підписанням Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, Україна взяла на себе зобов’язання забезпечити високий рівень захисту прав споживачів.
Окремо зупинився на реалізації повноважень Держпродспоживслужби в частині здійснення контролю за дотриманням законодавства про захист прав споживачів,  про заходи щодо запобігання та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення, державного ринкового та метрологічного нагляду. 
Начальник Тячівського районного управління ГУ Держпродспоживслужби Іван Микулянець коротко охарактеризував ситуацію щодо захисту прав споживачів в нашому районі, відмітивши найбільш поширені категорії порушень.
Відтак присутні у залі мали змогу поспілкуватись та отримати фахові роз'яснення. Найбільше запитань виникало що стосується безпечності харчових продуктів, якості послуг, ціноутворення тощо.
Як слушно зауважив під час зібрання приватний підприємець Олег Палінкаш і споживачі,  і приватні підприємці слабо обізнані  в даному питанні. Тому було рекомендовано представникам ГУ Держпродспоживслужби посилити інформаційну роботу серед населення краю. 
Голова Тячівської районної ради Іван Фабрицій запропонував провести наступне зібрання з працівниками в більш широкому форматі за участі голів місцевих рад, приватного сектору різних форм власності, представників громадськості. 
За результатами проведеної наради між сторонами були досягнути певні домовленості, зокрема і що стосується умов підписання Меморандуму про співробітництво. 
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації 











Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00