У м. Тячів відбувся «День кар’єри»

2019-10-25 19:20:24
У четвер, 24.10. 2019 року в м. Тячів відбувся цікавий і пізнавальний захід - «День кар’єри», організоватором якого виступив  Тячівським районний центр зайнятості. 

Участь у святі, яке провели працівники відділу кульури, взяли старшокласники загальноосвітніх шкіл Тячівської ОТГ, безробітні,  роботодавці.
На свято завітали поважні гості - в.о.голови Тячівської РДА Михайло Полажинець, голова районної ради Іван Фабрицій, керівник апарату РДА Богдан Макусій, начальник управління освіти РДА Марія Думнич, начальник відділу культури РДА Василь Гудак, головний спеціаліст відділу освіти Тячівської ОТГ Мар’яна Шелевер, начальник центру комплектування кадрів прикордонної служби Олег Бостан.
Відкрив урочисту частину  директор Тячівського районного центру зайнятості Василь Кушілка, який відмітив важливість вибору майбутньої професії та професійне самовизначення кожної людини у житті.
 -  Дуже важливо у старших класах школяреві визначити свою професійну спрямованість, сформувати психологічну готовність та позитивне ставлення до вибору професії. Саме для цього служба зайнятості організовує і проводить профорієнтаційні, профінформаційні заходи для учнівської молоді, молодих безробітних, шукачів роботи, або тих хто бажає змінити професію, -  наголосив Василь Кушілка. 
Учасниками дійства були представники  навчальних закладів області та районів, а саме: Ужгородського Національного університету, Мукачівського державного університету, Закарпатського машинобудівного технікуму, Тячівського професійного ліцею, Хустського професійного училища сфери послуг. 
Відтак кожен з навчальних закладів провів презентації, майстер класи за професіями й спеціальностями.
Цікавими були презентації професій Тячівським професійним ліцеєм, а саме: офіціант, бармен, кухар, слюсар з ремонту автомобілів, столяр та інші. 
Студенти Закарпатського машинобудівного технікуму поділились своїми креативними роботами і ознайомлювали присутніх з технічними навиками, які вдалося здобути під час навчання.
Пізнавальний майстер – клас з посадки декоративних хвойних дерев провели господарі ФГ «Мала Голландія». 
Також своїми успіхами від занять за вподобаннями поділились вихованці Тячівського еколого – натуралістичного центру. 
Власну продукцію було представлено ТОВ «ФМ «Династія», яка спеціалізується на виробництві меблів за програмою «Нова Українська школа»: шкільні модулі для початкових класів та дитячих садочків.
Надзвичайно цікавими стали майстер класи, які проводили представники: державної прикордонної служби, Національної поліції, державної служби надзвичайних ситуації, представників ЗСУ, екстреної медичної допомоги. 
Актуальну інформацію про професії, які користуються попитом на сучасному ринку праці, орієнтовані безпосередньо на службу в Збройні Сили України надавали учасникам дійства працівники Тячівського РВК.  
Цікаві й пізнавальні локації підготували прикордонники Мукачівського загону, спільно з начальником відділу з добору у Закарпатській області окремого регіонального центру комплектування Західного регіонального управління Олегом Бостан.  
Усі  бажаючі могли на власні очі побачити зразки автомобільної техніки, спеціальних технічних засобів та зброї, які використовують у своїй повсякденній діяльності охоронці держрубежів. Кінологи ж продемонстрували роботу службових собак по виявленню зброї та затриманню правопорушників.
Впродовж проведення заходу прикордонники розповідали присутнім про специфіку своєї професії та про умови прийняття на військову службу за контрактом. Варто зазначити, що на сьогоднішній день усі громадяни України віком від 18 до 45 років, які мають повну середню освіту та належний стан здоров'я, можуть стати прикордонником.
На майданчику професій демонстрували свої вироби й представники деревообробних підприємств району, а працівниці перукарні «Шанель» провели майстер-клас з перукарського мистецтва.
Тим часом на моніторі показували слайдові презентації послуг, які надає районна служба зайнятості населення, а на сцені лунали пісні у виконанні студентів  представлених на заході вузів та вихованки ЦДЮТ Андріани Ференчук.
Також виступив перед присутніми директор ЗМТ В’ячеслав Горобець, який запрошував абітурієнтів вступити до технікуму.
Заохочували майбутніх абітурієнток обрати Хустський ліцею сфери послуг студентки вузу, демонструючи на сцені свої швейні вироби.
Також присутні могли оглянути стенд з дитячими малюнками, представлені на конкур «Вибір професії очима дітей», який проводився з ініціативи Тячівського районного центру зайнятості та відділу культури РДА.
Учасники заходу отримали вичерпні консультації фахівців центру зайнятості та були забезпечені інформаційними матеріалами, рекламними буклетами навчальних закладів та підприємств.
Креативний підхід до проведення Дня кар'єри проявили працівники Центру зайнятості, виготовивши  «дерево мрій», на якому  старшокласники записували свої мрії про професії у вигляді  різнокольорового листя. А свої відгуки про враження виражали за допомогою паперових смайликів.
На завершення заходу директор висловив велику подяку учасникам та соціальним партнерам.
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації 

























































Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00