У Вільховецькій ОТГ урочисто відкрили ЦНАП, інклюзивно-ресурсний центр та міні-футбольне поле зі штучним покриттям

2019-11-15 19:30:13
Сьогодні 15.11.19 р. у Вільховецькій ОТГ відбулася важлива, можна навіть сказати історична подія - відкриття трьох важливих соціальних об'єктів -  ЦНАПу, інклюзивно-ресурсного центру та міні-футбольного поля зі штучним покриттям. 

З цієї нагоди в ОТГ навідалось обласне і районне керівництво, партнери, завдяки яким вдалося реалізувати дані проекти та чимало поважних гостей.
В урочистостях взяв участь  в.о.голови Тячівської РДА Михайло Полажинець, в.о. голови районної ради Ігор Грабарь, міський голова Іван Ковач,  керівники структурних підрозділів адміністрації, установ, організацій району.   
Серед поважних гостей - голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс, заступник голови Закарпатської ОДА Ігор Шинкарук, начальник Департаменту освіти і науки ОДА Ганна Сопкова, начальник Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області Роман Гудак , регіональний спеціаліст Програми «U–LEAD з Європою» з покращення якості надання адмінпослуг Ігор Бригілевич, директор Закарпатського центру розвитку місцевого самоврядування  Іван Дем’янчук та ін. А також депутати Закарпатської обласної ради - Василь Дем'янчук, Петро Голубка, Федір Яринич, депутати Тячівської райради  - Василь Кушілко, Василь Кус, Орест Руснак та ін. 
Всіх поважних гостей радо зустрічали -  голова Михайло Цірик, працівники новостворених об'єктів та місцеві мешканці.  
Відтак відбулися урочистості, які розпочалися на місцевому стадіоні, де було відкрито міні-футбольне поле зі штучним покриттям 60х40 м. для занять різними ігровими видами спорту. 
 На будівництво майданчика з обласного бюджету  виділено 2 млн. грн. за програмою «Будівництво футбольних полів із штучним покриттям» (на умовах спів фінансування 50% на 50%). 
Висловлюючи щиру вдячність обласному керівництву за сприяння в покращенні інфраструктури з розвитку спорту та дозвілля молоді  Михайло Цірик відмітив успіхи місцевої футбольної команди. Створюючи  відповідні умови для тренування, а поруч ще триває облаштування стадіону, здобутки місцевих спортсменів стануть ще вагоміші.  
За традицією відбулося символічне перерізання стрічки,  після чого з спортивним показовим номером виступили вихованці Вільховецької ЗОШ І-ІІІ ст. Перед початком першого матчу між учнівськими командами, право першого удару по м'ячу було дано представникам влади - Михайлу Рівісу,  Ігорю Шинкаруку та Михайлу Цірику.
А тим часом місцеві мешканці вже зібралися біля реконструйованої будівлі колишнього будинку культури, де й розміщено центр надання адміністративних послуг та інші об'єкти.
 Тож наступна   урочиста церемонія за участі поважних гостей проводилась вже тут. І традиційно вона відбулася з  чисельними вітаннями, які висловили учасники заходу - Михайло Рівіс,  Ігор Шинкарук,  Ганна Сопкова, Роман Гудак , Ігор Бригілевич, Іван Дем’янчук .
Юні таланти  художньої самодіяльності представили музичні композиції, а колоритний  ансамбль «Вишиванка» свої унікальні коломийки. 
Традиційний обряд освячення закладу та спеціалізованої техніки, якою збагатилася нещодавно громада, здійснили священнослужителі місцевих храмів.
А це три новенькі санітарні автомобілі «Рено Дастер» первинної медичної допомоги, які забезпечать доступ сімейних лікарів до пацієнтів. Шкільний автобус «Ataman»  на 32 місця для довозу діток у навчальні заклади  та трактор для утримання доріг у належному стані. 
Також пожежний автомобіль «ЗІЛ-130», символічний ключ від якого передав Михайлові Цірику головний надзвичайник  області Роман Гудак.
Після символічного перерізання стрічки всі бажаючі мали змогу ознайомитись з умовами роботи ЦНАПу, який до речі  визнаний експертами U-LEAD  найкращим в Україні серед сільських ЦНАПів. 
Центр надання адміністративних послуг створений завдяки партнерській програмі «U-LEAD з Європою», яка фінансується Європейським Союзом та його країнами-учасниками – Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією. 
В рамках цієї програми ЦНАП забезпечено сучасними меблями та оргтехнікою,  електронною чергою та іншим комп'ютерним програмним забезпеченням. 
За рахунок місцевого бюджету проведено ремонт та придбано дві станції для виготовлення біометричних паспортів. 
Відтак мешканці ОТГ мають змогу скористатися такими послугами:  оформлення біометричних паспортів,  реєстрація актів цивільного стану,  реєстрація місця проживання,  пенсійні послуги,  нотаріальні дії тощо. 
У найближчих планах відкриття   віддалених робочих місць  у  трьох селах громади – Добрянському, Вільхівці-Лазах та Вільхівчику.
Надалі учасники урочистого заходу навідались в інклюзивно-ресурсний центр для дітей з освітніми потребами Вільховецької ОТГ, який теж розміщений в даній будівлі і почав діяти тут зовсім нещодавно. 
За кошти з місцевого бюджету  було проведено ремонтні роботи, а за державну субвенції приміщення оснащене сертифікованими меблями та дидактичними матеріалами,  створені сучасні умови для занять з такими вихованцями.  
 З нагоди відкриття ІРЦ начальник Департаменту освіти і науки ОДА Ганна Сопкова нагородила керівницю Центру Євгенію Богаченко Почесною грамотою Закарпатської ОДА.
Також учасники урочистостей оглянули відремонтоване приміщення Центру культури, дозвілля та розвитку громади, де проводяться секційні заняття з молоддю. 
Показові виступи гостям представили учнівські  танцювальні колективи та вихованці секції греко-римської боротьби, які тут займаються даним видом спорту.
Загалом відкриття ЦНАПу, інклюзивно-ресурсного центру та міні-футбольного поля стали черговим доказом того, що Вільховецька об'єднана територіальна громада успішно розвивається та створює сучасні комфортні умови для життя своїх мешканців.  
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації 























 






















































Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00