Голова Закарпатської ОДА ІГОР БОНДАРЕНКО: ЗДОРОВ’Я КОЖНОГО – БАГАТСТВО ВСІХ

2019-11-18 12:11:40
14 листопада, голова облдержадміністрації Ігор Бондаренко та директор департаменту охорони здоров’я ОДА Єлизавета Біров провели зустріч з директором Західного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України Мар’яною Возницею та її заступником Володимиром Мельничуком на їхнє прохання.

Посадовці поінформували голову ОДА про новації у провадженні медичної реформи, зокрема щодо визначення критеріїв лікувальних закладів та особливостей фінансування, починаючи з 1 квітня наступного року. Наголошувалося, що 2020 року у проекті Держбюджету на охорону здоров’я передбачено 108 млрд грн з яких 72 млрд буде розподіляти між медичними закладами за надані послуги НСЗД. У роботі не передбачено паперового документообігу, тому медзаклади мають бути комп’ютеризовані та під’єднані до мережі Інтернет.
Є. Біров повідомила, що на Закарпатті усі лікувальні комунальні заклади перетворені у комунальні некомерційні підприємства, як того вимагає закон, також усі мають технічну можливість працювати з електронними документами.
– Переконаний, що найближчим часом на Закарпатті ми спостерігатимемо позитивні зміни у галузі охорони здоров’я, – сказав Ігор Бондаренко. – Відомий вислів «Здоров’я кожного – багатство всіх» ще ніхто не скасовував. Нині, під час проведення реформи, виникають і болючі ситуації, пов’язані з особистими мотивами деяких багаторічних керівників медзакладів, які всіма силами тримаються за насиджені крісла. Моя позиція – попрацювали багато років – дайте можливість попрацювати й іншим фахівцям. Нині керівником лікарні має бути людина з економічною чи юридичною освітою, а лікувальною справою повинен займатися директор з медичною. Також нам з місцевими громадами належить найближчим часом визначитися з доцільністю утримання нинішньої розгалуженої мережі лікувальних закладів. Переконаний, що краще мати менше лікарень, але облаштованих на сучасному побутовому рівні з новітнім медичним обладнанням, ніж велику кількість таких як нині. Обласна влада і я особисто зробимо все, аби закарпатці вже найближчим часом відчули позитивні зміни у системі охорони здоров’я краю.
Прес-служба ОДА










Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00