Відбувся семінар щодо працевлаштування і просування вивільнюваних працівників райдержадміністрації на ринку праці

2019-11-20 12:48:14
У вівторок 19.11.19 р в актовому залі РДА відбувся семінар на тему: «Послуги служби зайнятості у ситуації запланованого масового вивільнення працівників»

 з працівниками державної адміністрації, який провели представники районного центру занятості. 
Участь також взяли - в.о.голови РДА Михайло Полажинець та керівник апарату Богдан Макусій.
Основна мета зібрання - інформування про спектр соціальних  послуг, які надає служба зайнятості шукачам роботи та перелік документів при реєстрації в центр.   
Потреба у проведенні даного зібрання назріла у зв'язку з початком оптимізації районних державних адміністрацій  та скорочення працівників відповідно  до постанови КМУ від 25.03.2014 №91 «Деякі питання діяльності місцевих державних адміністрацій» (зі змінами).
Відтак до присутніх звернувся начальник відділу взаємодії з роботодавцями Тячівського районного центру зайнятості Балінт Кікеші, який ознайомив присутніх з комплексом соціальних послуг, які надає служба зайнятості, ознайомив з актуальними вакансіями на ринку праці району та активними вакансіями державної служби в Закарпатській області. Зокрема, зупинився на аспектах порядку реєстрації в службі зайнятості, розповів про соціальні гарантії для вивільнюваних працівників, ознайомив з анкетами профілювання.
 Також у  рамках заходу директор Тячівського районного центру зайнятості Василь Кушілко  ознайомив працівників райдержадміністрації з вимогами законодавства, щодо порядку вивільнення та матеріального забезпечення у службі зайнятості, а також з можливістю отримання одноразової допомоги на відкриття підприємницької діяльності, проходження професійного навчання, отримання ваучера тощо.
Відтак буде проведено анкетування працівників РДА з метою подальшого використання даних кар’єрними радниками  для прискорення пошуку роботи вивільнюваних працівників.
Присутні мали змогу надати запитання та отримати  компетентні відповіді. 
У підсумку семінару керівник апарату Богдан Макусій подякував працівникам центру зайнятості за проведений захід і висловив сподівання на плідну співпрацю з метою працевлаштування і просування вивільнюваних працівників райдержадміністрації на ринку праці.
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації 





Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00