У Тячівській картинній галереї проведено Годину пам’яті: «Героям слава!»- закарбовано в серцях»

2019-11-21 15:05:48
Сьогодні 21.11.19 з нагоди Дня Гідності та Свободи у Тячівській галереї ім.Ш.Голлоші відбулася  Година пам’яті «Героям слава!»- закарбовано в серцях», яку підготували працівники районного відділу культури та вихованці Тячівського ЦДЮТ.

Зустріч  було присвячено  мужнім патріотам, які незламно стояли на захисті прав наших громадян і національних інтересів нашої країни.
Участь у заході взяли:, представники влади та громадськості, учасники революції Гідності, працівники держустанов та учнівська молодь.
А саме:  учасник революції Гідності, громадський активіст Володимир Гапун, в.о.голови Тячівської РДА Михайло Полажинець та заступник голови Віктор Погар, в.о.голови районної ради Ігор Грабарь, секретар Тячівської міської ради Іван Кричфалушій,  начальник управління освіти, охорони здоров’я, культури, сім’ї, молоді та спорту Тячівської міської ради Станіслав Дерен, начальник відділу культури РДА Василь Гудак та ін. 
Урочистий захід розпочався звучанням Гімну України, після чого присутні переглянули документальний фільм про події  на головному майдані країни 2013 року. 
Тоді на головну площу Києва на знак протесту проти рішень уряду вийшли люди, щоб не дозволити існуючій на той час владі припинити євроінтеграційний курс УкраїниНіч на 30 листопада стала початком протистояння народу і силовиків. Так почалася Революція Гідності.
Революцію було названо Євромайданом, але цей термін передавав її суть тільки до ночі з 30 листопада на 1 грудня, коли за наказом українського режиму протестувальників розганяв спеціальний  підрозділ «Беркут». 
З цієї ночі Майдан  перетворився на Єврореволюцію — боротьбу за людську та національну гідність громадян України.
Революція Гідності кардинально змінила напрямок розвитку держави та суспільства, згуртувала свідомих, зрілих громадян - справжніх патріотів Батьківщини. Але шанс на зміни дістався нам дорогою ціною - ціною людських втрат. 
Вічною раною на серці кожного українця буде пам'ять про героїв Небесної Сотні та воїнів АТО, кожен з яких віддав за свої переконання найвищу ціну -  власне життя. 
Відтак  присутні  вшанували  хвилиною мовчання всіх, хто загинув, захищаючи незалежність і свободу України.
Після чого юні вихованці Тячівського ЦДЮТ (керівник Марина Берец) представили тематичну літературну композицію під назвою «Україна – це територія Гідності та Свободи». 
Також учасники заходу мали змогу переглянути виставку малюнків учнів шкіл мистецтв району «21 листопада –День Гідності  та Свободи» та тематичну виставку літератури "Революція Гідності: як це було". 
Прес-служба Тячівської райдержадміністрації. 





Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00