В ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ОБГОВОРИЛИ ПИТАННЯ МОДЕЛЮВАННЯ МЕРЕЖ НАДАННЯ ПУБЛІЧНИХ СЕРВІСІВ ТА ПОСЛУГ

2019-11-28 16:26:28
У середу, 27 листопада, заступник голови облдержадміністрації Олексій Гетманенко провів нараду з головами РДА, райрад та ОТГ, керівниками структурних підрозділів ОДА щодо виконання доручення Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука 
про утворення та наповнення електронної карти з нанесенням діючих мереж надання публічних сервісів та послуг та здійснення моделювання цих мереж.
Серед них – моделювання мережі закладів загальної середньої освіти, мережі первинної, вторинної та третинної медичної допомоги, базової мережі закладів культури місцевого рівня, мереж закладів молодіжної інфраструктури, фізичної культури і спорту місцевого рівня, моделювання мережі ЦНАПів, базової мережі закладів для надання соціальних послуг, центрів безпеки. Посадовець розповів присутнім про основні принципи моделювання мереж публічних послуг.
Наголошувалося, що моделюванню передувало проведення інвентаризації наявних об’єктів надання публічних сервісів і послуг, що відображено на карті. Мережа послуг для громад має відповідати таким характеристикам:
-       в ОТГ – опорна школа, автобуси для перевезення дітей до навчального закладу;
-       кожна дитина має мати можливість ходити у дитячий садок;
-       сімейний лікар або фельдшер – на відстані не більшій за 7 км;
-       ЦНАПи розташовані у 30-хвилинній доступності;
-       спеціалізована допомога – на відстані 60 хв.
– Моделювання мереж надання публічних сервісів та послуг дає можливість зрозуміти реальну картину та збалансувати розподіл державних коштів між тими об’єктами, які є дійсно необхідними і пріоритетними для громад на місцях, – зазначив Олексій Гетманенко. – Воно сприятиме вирішенню питань, пов’язаних із, наприклад, визначенням пріоритетних проектів і джерел їх фінансування в наступних роках. Ця робота в подальшому стане в пригоді під час планування реалізації завдань та заходів стратегії регіонального розвитку, в тому числі і стратегій розвитку ОТГ.
 









Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00