ЗАКАРПАТТЯ МАТИМЕ НОВОГО ПАРТНЕРА – АДЖАРІЮ!

2019-11-28 16:42:34
У вівторок, 26 листопада, голова Закарпатської ОДА Ігор Бондаренко прийняв у камінній залі парламентарів Верховної Ради Автономної Республіки Аджарія (Грузія).

З грузинського боку делегацію представляли: Мераб Каранадзе  - заступник голови Верховної Ради Автономної Республіки Аджарія, Георгій Манваілідзе – заступник голови Комітету з питань охорони здоров’я та соціальних питань, член Верховної Ради Автономної Республіки Аджарія, Хавича Шарашидзе – заступник голови комітету з питань фінансів, бюджету та економічних питань, член Верховної Ради Автономної Республіки Аджарія, Гоча Аробелідзе – дипломатичний діяч.
З української сторони участь взяли: Борто Йосип Йосипович – перший заступник голови Закарпатської обласної ради, Грицик Петро Васильович - заступник голови обласної ради, Кошеля Василь Михайлович -  голова постійної комісії Закарпатської обласної ради з питань бюджету.
У ході зустрічі Ігор Бондаренко розповів поважним гостям про Закарпаття, його економіку, національний та конфесійний склад населення, туристичний, оздоровчий та культурний потенціал тощо.
Посадовець наголосив, що одним із можливим сегментом співпраці з Автономної Республіки Аджарія є медичний туризм. «У нас чудові санаторії, мінеральні та термальні води, які унікальні не лише в Європі але й у світі» - підкреслив Ігор Бондаренко.
У свою чергу Мераб Каранадзе зауважив, що Аджарія зацікавлена у співпраці із Закарпаттям, в першу чергу у туристичній сфері. Також запросив голову ОДА відвідати Аджарію.
Під час дискусії учасники зустрічі зазначили, що між двома народами і регіонами багато спільного, тому є сенс розпочати співпрацю, яка має бути продуктивною як в культурному так і в економічному плані.
Насамкінець конструктивного діалогу Ігор Бондаренко запропонував провести спільний економічний форум, на якому необхідно представити продукти і послуги, які можуть зацікавити як Україну так і Грузію.
Прес-служба ОДА
 












Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00