ЧИ ГОТОВІ ОПЕРАТИВНО РЕАГУВАТИ ДОРОЖНІ СЛУЖБИ ПРИ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ НА АВТОДОРОГАХ КРАЮ?

2019-12-06 19:46:51
У вівторок, 3 грудня, в малому залі ОДА під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Олексія Гетманенка
відбулася робоча нарада з питань готовності дорожніх служб до утримання автошляхів області у зимовий період 2019/2020 рр. та налагодження дієвої взаємодії між всіма зацікавленими службами під час виникнення надзвичайних ситуацій внаслідок різкого погіршення погодних умов.
У заході взяли участь керівники Головного управління національної поліції у Закарпатській області О.Канцідайло, управління патрульної поліції в Закарпатській області Департаменту патрульної поліції Ю.Марценишин, управління ДСНС в Закарпатській області Р.Гудак, управління Укртрансбезпеки в Закарпатській області І.Гаргоц, департаменту інфраструктури, розвитку і утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення та житлово-комунального господарства облдержадміністрації Е.Маляр, служби автомобільних доріг у Закарпатській області В.Рурич, райдержадміністрацій, а також замовники з експлуатаційного утримання та підрядні організації, відповідальні за зимове утримання автомобільних доріг загального користування.
З метою організації заходів щодо запобігання виникнення надзвичайних ситуацій, викликаних погіршенням погодних умов, снігопадами, заметами та ожеледицею на автомобільних дорогах загального користування області дано ряд доручень, серед яких термінове укладення райдержадміністраціями договорів щодо надання послуг з зимового утримання районних автомобільних доріг загального користування місцевого значення, посилення контролю за готовністю спеціалізованих служб, необхідною технікою та закупівлею протиожеледних матеріалів, вироблення дієвого механізму взаємодії між зацікавленими службами тощо.
Як показав приклад 2 грудня п.р. замовники з експлуатаційного утримання та підрядні організації, зокрема служба автомобільних доріг у Закарпатській області, ТОВ „ТЕХНО-БУД-ЦЕНТР”, ТОВ „ШБУ – 77”,  виявилися недостатньо готовими до належного зимового утримання, не забезпечили вчасний виїзд спецтехніки, посипку автомобільних доріг протиожеледними матеріалами, наприклад в Ужгородському (на трасі Київ – Чоп біля с.Глибоке) та Хустському районах. Відтак, в Ужгородському районі будуть притягнуті до відповідальності посадові особи служби автомобільних доріг у Закарпатській області та ТОВ „ТЕХНО-БУД-ЦЕНТР” (підрядної організації).
Як доповів заступник начальника служби автомобільних доріг у Закарпатській області Василь Рурич, дорожники служби готові до зимового утримання автомобільних загального користування державного значення. Однак вчора поломка техніки у підрядної організації призвела до значної ожеледиці на автомобільній дорозі Київ-Чоп у с.Глибоке. На сьогодні готується претензійна вимога до підрядної організації ТОВ „ТЕХНО-БУД-ЦЕНТР” щодо невиконання договірних відносин.
Олексій Гетманенко попередив заступників голів районних державних адміністрацій, керівників служби автомобільних доріг у Закарпатській області, КП ЗОР «Будкомплекторг» про персональну відповідальність за неоперативне реагування при виникненні надзвичайних ситуаціях на автомобільних дорогах загального користування області, та про відсутність укладених договорів замовниками на залучення важкої спеціалізованої техніки, 
- Якщо Ви не змозі на належному рівні виконувати свої посадові обов’язки, забезпечити стале функціонування роботи підприємств, то виникає питання відповідності займаній посаді, - наголосив посадовець.
Також він зауважив, що у випадку виникнення надзвичайних ситуацій на автомобільних дорогах загального користування, яким передуватиме незадовільна організація заходів щодо їх запобігання, посадові особи замовників та підрядних організацій будуть притягнуті до адміністративної відповідальності.
 - Будемо приймати відповідне рішення щодо розірвання договірних відносин з підрядними організаціями за неналежне виконання своїх обов’язків, а матеріали виявлених правопорушень в обов’язковому порядку  направляться до правоохоронних органів.
Начальник головного управління національної поліції у Закарпатській області Олександр Канцідайло наголосив, що спільно з управлінням патрульної поліції в Закарпатській області Департаменту патрульної поліції буде досліджуватися кожна дорожньо-транспортна пригода, наслідком якої може бути кримінальна відповідальність, тож закликав всіх відповідально відноситися до виконання своїх посадових обов’язків.
 
 











Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00