ІГОР БОНДАРЕНКО: У 2020 РОЦІ ЗА РАХУНОК КОШТІВ ДФРР БУДЕ РЕАЛІЗОВАНО БАГАТО ІНФРАСТРУКТУРНИХ ПРОЄКТІВ ДЛЯ РОЗВИТКУ ЗАКАРПАТТЯ

2019-12-06 20:23:38
5 грудня, голова Закарпатської ОДА Ігор Бондаренко разом зі своїм першим заступником Олексієм Гетманенком у рамках робочої поїздки у м.Київ
взяли участь в обговоренні пропозицій обласних держадміністрацій щодо формування переліку інвестиційних програм і регіонального розвитку, що фінансуватимуться за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2020 році, а також проєктів, які були розпочаті у 2017-2019 роках. Засідання проходило у Міністерстві розвитку громад та територій України, яке очолює Альона Бабак.
Під час свого виступу Ігор Самійлович зазначив, що у 2019 році у Закарпатській області реалізується 49 проєктів за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку на суму понад 267 млн грн.
Зазначалося,  що у 2020 році буде здійснено фінансування перехідних проєктів за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку на загальну суму понад 100 млн. гривень. Серед цих проєктів буде завершено виконання робіт та відкрито 2 дитячих садочки у с. Нижня Апша, Тячівського району та с. Батьово Берегівського району на понад 200 місць. Також буде завершено будівельні роботи у загальноосвітній школі у с. Терново Тячівського району (на 287 учнів).
Також Ігор Бондаренко поінформував, що серед інфраструктурних проєктів слід виділити «Будівництво мосту через р. Латориця на автодорозі загального користування місцевого значення С 070404 (Київ-Чоп) - Тишів с. Котельниця Воловецького району на км 2+500 Закарпатської області», внаслідок грудневої повені 2017 року була зруйнована частина мосту. Проєкт реалізується на даний момент та буде продовжено і завершено у 2020 році в повному обсязі. Відновлення мосту в с. Котельниця  забезпечить нормальну життєдіяльність населеного пункту та дасть можливість якісного та сприятливого доступу до села всіма видами транспорту.
З метою недопущення збільшення кількості об’єктів незавершеного будівництва керівництвом області спільно з представниками Мінрегіону обговорено та погоджено джерела фінансування проєктів, які запропоновано як перехідні.
Загалом у 2020 році за рахунок коштів ДФРР на суму понад 286 млн грн буде реалізовано чимало проєктів соціальної, спортивної, транспортної та іншої  інфраструктури для забезпечення якісного життя громадян області.
Насамкінець Ігор Бондаренко підкреслив, що у 2020 році керівництво області докладе максимум зусиль для завершення розпочатих у попередні роки об’єктів та будівництво нових.
Під час особистої зустрічі керівництва Закарпаття з міністеркою Альоною Бабак нею підкреслювалось, що політика регіонального розвитку Міністерства розвитку громад та територій України ґрунтується на підтримці державою громад, які мають всю планувальну документацію, необхідну для сталого розвитку територій.
Прес-служба ОДА
 








Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00