МІНІСТР ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ ГАННА НОВОСАД ЗУСТРІЛАСЯ З ПРЕДСТАВНИКАМИ УГОРСЬКОЇ ГРОМАДИ ЗАКАРПАТТЯ

2019-12-06 20:39:21
Сьогодні, 6 грудня, у рамках робочої поїздки у Закарпатську область міністр освіти і науки України в облдержадміністрації зустрілася з керівниками угорських товариств:
головою Закарпатського угорськомовного педагогічного товариства Ільдікою Орос, головою Товариства угорської культури Закарпаття (КМКС) Василем Брензовичем, головою ГО «Демократична спілка угорців України» Ласло Зубаничем.
У зустрічі також взяли участь: заступник голови облдержадміністрації Ольга Травіна, Надзвичайний і Повноважний посол України в Угорщині Любов Непоп, Генеральний консул Угорщини в м. Ужгород Йожеф Бугайла, директор департаменту освіти і науки ОДА Ганна Сопкова, заступник начальника управління зовнішньоекономічних зв’язків, інвестицій та транскордонного співробітництва облдержадміністрації Валентин Веремчук.
Ганна Новосад наголосила, що новий уряд і МОН будуть і надалі впроваджувати положення Закону «Про освіту» водночас врахувавши зауваження Венеціанської комісії щодо продовження перехідного періоду та інші. Міністр наголосила, що Закон відповідає міжнародним стандартам і визнаний таким, що відповідає Основному Закону, Конституційним судом. Водночас, зауважила, що міністерство готове вислухати і рахувати слушні пропозиції угорської громади щодо розробки нормативних документів, програм і стандартів, підготовки вчителів, видання підручників та словників тощо і для цього ініціює робочу зустріч з фахівцями у столиці.
Представники угорських організацій подякували пані міністр за увагу до проблеми освіти у школах з викладанням предметів угорською мовою і водночас висловили занепокоєння щодо повільних темпів впровадження раніше досягнутих домовленостей та наголосили, що мають власні напрацювання в освітній сфері. Пакет своїх вимог і документів вони передали міністру.
Ольга Травіна повідомила, що 11-12 грудня в Ужгороді відбудеться форум етнонаціональностей і запросила учасників нинішньої зустрічі взяти у ньому участь де буде нагода продовжити обговорення теми освітнього процесу у національних школах Закарпаття.
Пресслужба ОДА 
 










Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00