У районному будинку культури відзначили День Збройних Сил України та Міжнародний день волонтера

2019-12-07 09:16:04
У   п'ятницю, 06.12.19  в районному будинку культури відбулося урочисте зібрання з нагоди  відзначення Дня Збройних Сил України та Міжнародного дня волонтера.

6 грудня 1991 року Верховна Рада Україниприйняла Закон «Про ЗбройніСилиУк­раїни». Самецяподія і стала підставою для офіційноговстановлення свята  -  Дня Зброй­них сил України.
Протягом 28 років Збройні сили України пройшли непростий шлях становлення і сьогодні є гарантом забезпечення захисту суверенітету, територіальної цілісності й недоторканості нашої держави. І сьогодні наші військовослужбовці мужньо захищають кордони країни від ворога, чим проявляють неабияку мужність та патріотизм. 
Щорічно  5 грудня щорічно у всіх країнах відзначається Міжнародний день волонтера, який проголошений резолюцією Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних націй від 17 грудня 1985 року.  
Відтак у залі зібрались представники  влади, військовослужбовці і працівники Тячівського райвійськкомату, учасники бойових дій, волонтери, учнівська молодь .
 З вітаннями до присутніх звернувся в.о.голови Тячівської РДА Михайло Полажинець , керуючий справами районної ради Іван Пап,  секретар Тячівської міської ради ТОГ Іван Крічфалушій, військовий комісар Ігор Тищук , волонтер Іван Кричфалушій.
  - Це свято є особливим для тих, хто обрав для себе нелегку  професію захисника рідної землі, її суверенітету і незалежності - всіх військовослужбовців, хто служив і служить в Збройних Силах України. Сьогоднішній день  – це і данина пам’яті воїнам, які загинули в битвах за свободу, волю та незалежність України,  - наголосив у своєму виступі в.о. голови РДА Михайло Полажинець. 
Пам’ять про військових , які загинули захищаючи територіальну цілісність та незалежність  нашої країни  присутні у залі вшанували хвилиною мовчання.
Серед загиблих – наші земляки; Шимон Олександр, Цірик Володимир із с.Углі, Дурунда Павло та Бертолон Віталій з селища Буштино, Козичко Роман з районного центру. 
Відтак літературно-вокальну композицію  «Нездійсненна мрія», присвячену загиблому герою Володимиру Цірику  виконав вокальний ансамбль викладачів Углянської дитячої школи мистецтв. Вірш Михайла Стана продекламувала  Наталія Немеш (керівник Надія Бокоч). 
 З часу проведення АТО на сході нашої країни, вагому підтримку українській армії, яка відстоює територіальну цілісність держави, захищає наш мир і спокій, надавали і надають волонтери. 
 Саме ці люди доброї волі у такий складний час підставили своє плече допомоги. І завдяки їм українські воїни відчувають підтримку свого народу там на передовій. 
Слова вдячності та шани на адресу всіх людей доброї волі, хто організовував і брав участь в благодійних акціях на підтримку українських військових та мирного населення висловив волонтер  Іван  Крічфалушій. Відтак закликав до подальшої згуртованості та єдності в нелегкий для України час. 
Також з музичними вітаннями виступили:  Марії Копилець, народний вокальний ансамбль «Тисяночка» та народний інструментальний  ансамбль «Тячівські музики» (керівники – Олена Вейгеш, Василь Гудак), вихованці  клубу спортивного танцю «Фортуна», читач бібліотеки с.Бедевля  Мункачі Вікторія.  
Багатьох присутніх військовослужбовців та військовозобовязаних  було нагороджено почесними відзнаками. 
На завершення урочистості вокальний ансамбль викладачів Углянської дитячої школи мистецтв виконав пісню  «Благослови нас, Боже».  
Також бажаючі мали змогу переглянути тематичну виставку книг, дитячих малюнків та фотовиставку про загиблих на сході земляків. 
Шановні військові! Дякуємо вам за вашу мужність, за те що захищаєте  нас, захищаєте Україну, за те, що ви гідно носите звання солдат! Низький уклін вам, наші захисники! Нехай вас Бог береже !
Шановні волонтери! Спасибі вам за чуйність і відважність, міцного здоров’я, щастя, родинного благополуччя та здійснення всіх життєвих планів і сподівань! 

 Прес-служба Тячівської райдержадміністрації 






























Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00