В Україні 8 грудня оголошене Днем жалоби за жертвами пожежі в Одеському коледжі

2019-12-08 12:12:46
Президент України Володимир Зеленський своїм указом оголосив 8 грудня Днем жалоби з метою вшанування пам'яті загиблих в результаті пожежі в будівлі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, що сталася 4 грудня.

"1. Оголосити в Україні 8 грудня 2019 р Днем жалоби.
2. У День жалоби на всій території України: приспустити Державний прапор України на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій; відмінити розважально-концертні заходи , внести відповідні зміни до програм теле- і радіопередач", - йдеться в тексті указу №892 / 2019 від 7 грудня, оприлюдненому в суботу ввечері на сайті глави держави.
На своїй сторінці в соцмережі Фейсбук Зеленський нагадав, що станом на вечір суботи пожежа в Одесі забрала життя восьми українців, включно з померлим в лікарні від отриманих під час ліквідації пожежі травм рятувальником Сергієм Шатохіним, а доля ще десяти чоловік досі невідома.
"Я оголошую неділю, 8 грудня, Днем національної жалоби за загиблими в Одесі. Завтра ми приспустимо державні прапори. Скасуємо галасливі свята і гуляння. Ми зупинимося і подумаємо. Нехай ця трагічна подія буде уроком для всіх посадових осіб, керівників, для всіх громадян України", - написав він.
Президент підкреслив, що життя - найцінніше, що є у кожної людини, а життя кожного – найцінніше у країни.
"Зберегти життя - перше і найголовніше завдання держави. Гірко, коли люди гинуть на фронті. Але вдвічі гірше, коли люди гинуть у мирному місті, при світлі дня, в результаті чиїхось прорахунків або злочинної недбалості. Будемо молитися за упокій душ загиблих. Шукати тих, хто пропав безвісти, молячись і сподіваючись знайти їх живими", - зазначив Зеленський.
Він також підкреслив: "Будемо працювати, щоб подібне не повторилося знову".
"Вічна пам'ять загиблим. Вічна пам'ять герою-рятівнику Сергію Шатохіну. Щирі співчуття рідним і близьким", - додав глава держави.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00