Відбулося засідання ініціативної групи по створенню Громадської ради при Тячівській РДА

2019-12-11 09:00:52

      

У вівторок 10 грудня 2019 року відбулося засідання ініціативної групи по створенні нової Громадської ради при Тячівській райдержадміністрації. 

Участь взяли - члени ініціативної групи, створеної відповідно до розпорядження голови РДА від 31.10.2019 р № 513, були запрошені - в.о. голови РДА Михайло Полажинець та керівник апарату Богдан Макусій. 

Насамперед інформувала начальник юридичного відділу  державної адміністрації Світлана Сойма, яка наголосила, що Громадська рада при Тячівській райдержадміністрації, як постійно діючий колегіальний виборний консультативно-дорадчий орган утворюється відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року №996 "Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики" (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 24 квітні 2019 року № 353) з метою забезпечення відкритості, прозорості та публічності у діяльності органів виконавчої влади, здійснення громадського контролю за їх діяльністю.
 Склад громадської ради буде сформовано на установчих зборах шляхом рейтингового голосування за кандидатури, які добровільно заявили про бажання брати участь у роботі громадської ради та внесені інститутами громадянського суспільства. 
 Після чого  для проведення засідання було обрано керівний склад ініціативної групи, зокрема голову -  Саву Йосипа Йосиповича - голова районного ГО «Верхньотисянський  Клуб Підприємців», секретаря Любов Немеш - начальника відділу з питань внутрішньої політики апарату РДА. 

Відтак як інформувала Любов Немеш за термін, визначений попередньо розпорядженням голови, для участі в Громадській раді було надано 19 пакетів документів від представників громадських організацій району. Присутні розглянули заяви та перелік документів, та прийняли рішення щодо їх доопрацювання, відповідно до Типового  Положення про   громадську раду при   органі виконавчої влади. . 

Після чого голова ініціативної групи Йосип Сава запропонував  визначитися з датою та місцем проведення установчих зборів. 

Відтак вирішено провести установчі збори з формування нової Громадської ради при Тячівській РДА 10 січня 2020 року о 14.00 за к.ч.  в малому залі засідання райдержадміністрації.

 Відділу з питань внутрішньої політики апарату РДА оприлюднити всю необхідну інформацію на офіційному сайті державної адміністрації та довести до учасників формування громадської ради у визначений для цього спосіб. 

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації  




Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00