10 нових автомобілів «Рено Дастер» отримали медики Тячівщини

2019-12-13 18:38:12
Авто надано в села:  Калини, Нижня Апша, Нересниця, Новоселиця, Угля, Широкий Луг, Лопухово, Чумальово, смт. Усть-Чорна та смт. Дубове.

Сьогодні, 13 грудня 2019 р, в рамках робочого візиту на Тячівщину, голова  Закарпатської ОДА Ігор Бондаренко здійснив урочисту церемонію вручення ключів від 10 новеньких автомобілів для амбулаторій ЗПСМ району. 
Захід відбувся на центральній площі перед адмінбудівлею районної ради та РДА за участі керівництва району та міста, депутатів обласної та районної ради, голів місцевих рад, головних лікарів медичних закладів, представників громадськості та ЗМІ.  
Зокрема участь взяли - в.о.голови РДА Михайло Полажинець, заступник голови Віктор Погар та керівник апарату РДА Богдан Макусій, голова районної ради Іван Фабрицій, міський голова Іван Ковач, депутати Закарпатської ОДА Василь Дем'янчук та Федір Яринич, депутати Тячівської райради Олег Палінкаш, Іван Корнута та ін. 
Відтак голова Закарпатської ОДА Ігор Бондаренко вручив завідувачам сільських амбулаторій ЗПСМ, селищним та сільським головам ключі від новеньких авто. Зокрема таких сіл як:  Калини, Нижня Апша, Нересниця, Новоселиця, Угля, Широкий Луг, Лопухово, Чумальово, смт. Усть-Чорна та смт. Дубове.
Як наголосив голова ОДА Ігор Бондаренко санітарні автомобілі «Рено Дастер» було придбано за рахунок державної субвенції, спрямованої на розвиток медицини в сільській місцевості. 
І це  не перша така приємна подія в області, адже  такі авто від держави вже  отримали амбулаторії Ужгородського і Берегівського району. А це означає, що керівництво держави приділяє особливу увагу питанню медичного забезпечення сільського населення нашого краю. 
Очільник області також запевнив, що таку практику буде продовжено. 
- Маємо надію, що невдовзі зможемо забезпечити автотранспортом всі сільські амбулаторії області та вашого району, - наголосив Ігор Бондаренко.
Слова вдячності обласному керівництву з нагоди такої приємної і надзвичайно важливої події для Тячівщини та всім причетним до придбання автомобілів також виголосили в.о.голови РДА Михайло Полажинець та голова районної ради Іван Фабрицій. 
Загалом було відмічено, що автомобілі  стануть надійними помічниками для сімейних лікарів у сільських амбулаторіях загальної практики-сімейної медицини, які надають первинну медичну допомогу місцевим мешканцям.  І відтепер лікарям буде легше виконувати свою роботу, обслуговувати виклики та перевозити хворих. І завдяки цим автомобілям  зросте оперативність та якість надання медичних послуг на місцях.
Пресслужба Тячівської райдержадміністрації 




















Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00