НА ЗАКАРПАТТІ ВШАНУВАЛИ УЧАСНИКІВ ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ АВАРІЇ НА ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ АЕС

2019-12-16 10:07:31
Щороку 14 грудня в нашій державі вшановують відважних ліквідаторів Чорнобильської катастрофи, тих, хто, залишається поруч з нами, і вклоняються пам'яті тих, хто передчасно покинув наш світ.

Відтак, 13 грудня, у Закарпатській ОДА відбулася зустріч  керівництва області з учасниками ліквідації аварії на Чорнобильській атомній електростанції.
Участь у зустрічі взяли заступник голови облдержадміністрації Ольга Травіна, заступник голови обласної ради Петро Грицик, голова обласної ГО «Союз Чорнобиль України» Василь Угрин, директор департаменту соцзахисту населення ОДА Михайло Петрішка, директор Закарпатського обласного центру зайнятості Юрій Фущич, представники департаменту охорони здоров’я, ГУ Пенсійного фонду України в Закарпатській області, медичних закладів, учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, голови чорнобильських громадських організацій.
Заступник голови облдержадміністрації Ольга Травіна привітала присутніх ліквідаторів від імені голови ОДА Ігоря Бондаренка, висловила їм вдячність за героїзм та самовідданість, які вони виявили при ліквідації  наслідків страшної аварії.
- На сьогодні в області проживає понад три з половиною тисячі громадян, які мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. З них майже дві тисячі - учасники ліквідації наслідків аварії. Соціальний захист чорнобильців завжди був серед пріоритетів роботи обласної влади. В області діє загальнодержавна програма, яка регулює надання близько 20 видів пільг та компенсацій цій категорії осіб. Щорічно з обласного бюджету виділяються додаткові кошти на безкоштовні медикаменти та зубопротезування чорнобильців. Ми пам’ятаємо, що Ви і ваші побратими - ліквідатори поклали до ніг своєї країни найцінніше: своє здоров’я, а деякі з них - життя, - зазначила посадовець.
Присутні вшанували всіх загиблих і померлих, серед яких близько 2 тисяч закарпатців, хвилиною мовчання. До пам’ятника Закарпатським ліквідаторам від учасників зустрічі було покладено корзини із квітами.
Відтак відбулося нагородження відзнаками облдержадміністрації та обласної ради. Ольга Травіна вручила Почесну грамоту ОДА учаснику ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, полковнику медичної служби ЗСУ в запасі, завідувачу травматологічного відділення Закарпатської обласної клінічної лікарні ім.А.Новака, кандидату медичних наук Володимиру Гайовичу.
Під час зустрічі було обговорено низку важливих питань соціального захисту осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, надання їм медичної допомоги, пенсійного забезпечення тощо. Як повідомив директор департаменту соцзахисту населення ОДА Михайло Петрішка в проекті обласного бюджету на 2020 рік сума на медикаментозне забезпечення чорнобильців буде збільшена (в порівняні з 2019 роком), і становитиме 1 мільйон 150 тисяч гривень.
















Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00