У Тячеві вшанували ліквідаторів на Чорнобильській АЕС

2019-12-19 10:11:47
У середу 18.12.2019 р  в картинній галереї ім. Ш.Голлоші відбувся круглий стіл з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації на Чорнобильській АЕС, який щорічно відзначається 14 грудня у зв'язку із  закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком. 

Надання державного статусу Дню ліквідатора ще раз нагадує суспільству про учасників ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи ХХ століття, які виявили героїзм, самовідданість та мужність в тих екстремальних обставинах.
Відтак на захід  було запрошено тих людей, які брали безпосередню участь в ліквідації наслідків жахливої катастрофи, ризикуючи власним здоров'ям, а то  і життям.   
Адже як розповів присутнім голова ГО "Союз Чорнобиль України  Тячівського району" Микола Ковальчук мало хто з них тоді знав наскільки небезпечним для людини є радіація. І на жаль, працювати доводилось без спеціального захисту.  Ті, хто набрав максимально допустиму дозу випромінювання, виїжджали, а на їхні місця прибували інші. На жаль, наслідки від отриманого опромінення радіацією відчуваються до сьогоднішнього часу. Тож всі, хто з ним був в той час поруч, на жаль вже відійшли у вічність...
Про руйнівну силу і жахливі наслідки чорнобиля, який приніс чимало горя і страждань наголосили ведучі, працівники методичного кабінету Анна Сасин та  Діана Шпілка. Адже аварія на Чорнобильській АЕС стала справжньою національною трагедією, наслідки якої ми відчуваємо й досі. Ядерна стихія опалила долі мільйонів українців, породила величезну кількість проблем. З плином часу вони змінюються, трансформуються, але не зникають. 
Також учасники круглого столу переглянули документальний фільм про Чорнобиль. Пам’ять всіх загиблих ліквідаторів присутні вшанували  хвилиною мовчання.
З словами подяки та вшанування до учасників ліквідації аварії на ЧАЕС звернулись заступник голови РДА Віктор Погар, начальник організаційного відділу районної ради Олександр Козар, заступник міського голови Тиберій Мийсарош. 
– Ми в неоплатному боргу перед героями-чорнобильцями, які захистили теперішні й прийдешні покоління від радіаційного лиха, ризикуючи при тому власним здоров'ям і життям, - зазначив Віктор Погар.  
Грамоти та подяки РДА, районної та міської рад були вручені учасникам ліквідації на ЧАЕС - Миколі Ковальчуку, Володимиру Куцину, Бейлу Янко, Василю Павлюку, Павлу Чонці та ін.        
Щиро бажаємо всім ліквідаторам міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди. Хай завжди поруч з Вами буде людська подяка за Ваші добрі справи!
 Пресслужба Тячівської райдержадміністрації 

















Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00