ІГОР БОНДАРЕНКО ВЗЯВ УЧАСТЬ У ЗАСІДАННІ ПРЕЗИДІЇ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛРАДИ

2019-12-19 17:05:07
У понеділок, 16 грудня, голова Закарпатської ОДА Ігор Бондаренко на запрошення очільника облради Михайла Рівіса взяв участь у засіданні президії,
де розглядалися висновки, рекомендації, зауваження та пропозиції, висловлені на засіданнях постійних комісій облради  у ході підготовки до 17-ї сесії. Також узгоджувався її порядок денний із урахуванням тих питань, прийняття яких є необхідним для забезпечення нормальної діяльності  в області.
У  роботі  засідання  взяли участь перший заступник та заступник голови облради - Йосип Борто і Петро Грицик, керівники  обласних  відомств.
Члени президії, відповідно до регламенту, уважно розглянули кожне питання, що пропонувалося  до  порядку  денного пленарного засідання   17-ої  сесії   облради, аналізуючи всі депутатські доповнення  і зауваження. Здебільшого вони стосувалися  змін  до обласного бюджету-2019 р та про обласний бюджет на 2020 р, цільових  регіональних   програм   у сфері  соціально-економічного та культурного розвитку краю,  туризму і курортів, транскордонної та міжрегіональної співпраці, охорони здоров’я та навколишнього природного середовища, освіти, соцзахисту,  майнових питань.
Одноголосно підтримала президія розгляд на сесії таких питань, як  Звіт голови облради,  Програму поліпшення надання медичної допомоги дітям, які страждають на хворобу Крона, Регіональну  програму забезпечення житлом ветеранів війни в Афганістані та членів їх сімей на 2020-2024 рр, Комплексну програму  розвитку цивільного захисту  області на 2020-2024 рр, Програму підвищення ефективності виконання умов відбування покарання і заходів, які впливають на стан правопорядку та гарантують безпеку громадянам на 2020 рік та ін.
Президія також підтримала слушні думки до  Регіональної  стратегії розвитку Закарпатської області на період 2021 – 2027 років та до Плану заходів із її реалізації, до Програми проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку Закарпатської області на 2020 – 2022 роки та до Комплексної програми  розвитку цивільного захисту Закарпатської області на 2020 – 2024 рр.
Жвава дискусія зав’язалася навколо питання стосовно моделювання системи адміністративно-територіального устрою України. Після чого голова облради Михайло Рівіс  зініціював  відповідне звернення до центральних органів влади, враховуючи процеси реформування самоврядування у нашій країні.
Також звучали й інші ініціативи до  уряду та керівництва держави, а саме: про прискорення відкриття нових пунктів пропуску на території краю, про збільшення надання кількості дозволів для вантажних  міжнародних перевезень, про збереження у Закарпатській області окремого підрозділу Державної служби України з безпеки на транспорті. Втім, все ж окремі питання було відхилено та повернуто на доопрацювання, у т.ч. і  майнові.
         Зі свого боку, голова ОДА Ігор Бондаренко рекомендував керівнику облради запрошувати на такі засідання за участі керівників фракцій та профільних комісій – і представників структурних підрозділів ОДА. Михайло Рівіс підтримав слушну пропозицію, зауваживши, що коли розглядаються спірні питання, то виконавчий апарат облради обов’язково запрошує профільні підрозділи облдержадміністрації.
Підбиваючи підсумки засідання президії, головуючий відмітив уболівання обласної ради та ОДА про стан справ в області,  вирішення яких потребує невідкладного  розгляду  на черговій сесії,  яка відбудеться 20 грудня.
 
















Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00