В ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ТРИВАЄ КРУГЛИЙ СТІЛ «КОНЦЕПТУАЛЬНІ ЗАСАДИ ПРОВЕДЕННЯ ДЕРЖАВНОГО ФІНАНСОВОГО АУДИТУ МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ»

2019-12-19 17:14:54
17 грудня, в облдержадміністрації проходить засідання за круглим столом на тему «Концептуальні засади проведення державного фінансового аудиту місцевих бюджетів».
Участь у форумі беруть заступник голови Державної аудиторської служби України Юлія Солянік, заступник голови ОДА Ольга Травіна, начальник управління Західного офісу ДАС в Закарпатській області Світлана Аніщенко, представники Держаудитслужби України, структурних підрозділів облдержадміністрації, ОТГ та місцевих рад.
– Від імені голови облдержадміністрації Ігоря Бондаренка щиро вітаю учасників заходу, присвяченого проблемам адміністративно-фінансової децентралізації, - сказала Ольга Травіна. - Ідеологія реформи передбачає, що об’єднані територіальні громади стануть не тільки новими адміністративними одиницями, але й завдяки фінансовій децентралізації збільшать власні доходи місцевих бюджетів, які стануть опорними точками економічного зростання області. Проте, саме ця реформа в Закарпатській області до цього року не проводилася і ми – єдина область в Україні, яка на початок поточного року не мала затвердженого перспективного плану об’єднання громад.
Нині для керівництва області питання децентралізації є пріоритетним. Усього в Закарпатті налічується 15 територіальних громад, із них 9 – новоутворені, які ще на стадії формування. Актуальним для області залишається питання перерозподілу повноважень між областю, районами і громадами. Для ОТГ важливо не тільки ефективно виконувати власні повноваження, а й водночас забезпечити їх фінансово. Прошу звернути увагу учасників круглого столу, що висвітлення проблем формування місцевого бюджету, ефективного розподілу доходів, виконання вимог законодавства надають можливість виявлення резервів наповнення бюджетів та, як наслідок, забезпечать виконання соціальних гарантій територіальних громад.
Відтак учасники заходу мають у планах розглянути проблемні питання виконання місцевих бюджетів, типові порушення податкового і земельного законодавства, проблеми адміністративно-фінансової децентралізації, проведення моніторингу закупівель та результати державного фінансового контролю місцевих бюджетів Закарпатської області.
Пресслужба ОДА
Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00