СТАН ЗАБОРГОВАНОСТІ ПО ВИПЛАТІ ЗАРПЛАТ ОСВІТЯНАМ І МЕДИКАМ ПРОАНАЛІЗУВАЛИ НА СЕЛЕКТОРНІЙ НАРАДІ ПІД ГОЛОВУВАННЯМ ПРЕМ’ЄР-МІНІСТРА УКРАЇНИ

2019-12-23 11:27:26
У суботу, 21 грудня, перший заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Олексій Гетманенко, керівники департаментів освіти і науки, охорони здоров’я, соцзахисту населення, фінансів облдержадміністрації,
керівництво ГУ Державної казначейської служби України в Закарпатській області взяли участь у селекторній нараді під головуванням Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука. 
Йшлося про стан заборгованості по виплаті заробітної плати працівникам закладів освіти та охорони здоров’я в областях. Зазначалося, що певну заборгованість мають Івано-Франківська, Львівська, Сумська, Тернопільська, Херсонська та Закарпатська області.
Як повідомив перший заступник голови ОДА Олексій Гетманенко, станом на 20 грудня справді існувала заборгованість у сумі 7 мільйонів 855 тисяч гривень. 
- Але ми оперативно провели низку заходів, наради з райдержадміністраціями, залучили все що могли і вийшли на цифру в 1 мільйон 693 тисячі гривень. Вчора області виділили з держбюджету 900 тисяч гривень, і на сьогодні потрібно лише 800 тисяч гривень щоб повністю закрити питання заборгованості по медицині, – зазначив посадовець.
За словами Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, Уряд попрацює над вирішенням озвучених питань. Очікується, що наступного тижня на засідання збереться бюджетний комітет ВРУ, де обговорять питання перерозподілу коштів.
Керівників областей попросили провести самостійний аналіз ситуації, яка призвела до дефіциту коштів, виділених на оплату праці та стала причиною виникнення заборгованостей по зарплатах у зазначених сферах. Також було наголошено, що 27 грудня - останній день проведення видатків Держказначейством, і тому всі документи щодо заборгованостей мають бути подані своєчасно.






Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00