ОЛЬГА ТРАВІНА: «МИ МАЄМО СТВОРИТИ ЕФЕКТИВНУ ІНСТИТУЦІЮ, ЯКА ПРАЦЮВАТИМЕ РЕАЛЬНО, А НЕ НА ПАПЕРІ»

2019-12-30 12:10:17
У п’ятницю. 27 грудня, в облдержадміністрації відбулося організаційне засідання щодо діяльності Міжвідомчої робочої групи з питань виконання плану заходів
щодо реалізації в області Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини на період до 2020 року. Йшлося про внесення змін до складу та положення робочої групи.
Участь у заході взяли заступник  голови  облдержадміністрації Ольга Травіна, в.о. начальника управління національностей та релігій ОДА Наталія Шутанич, представники громадських організацій ромської національної меншини.
Ольга Травіна привітала присутніх з прийдешнім Новим роком, різдвяними святами, побажала міцного здоров’я, радості, щастя, родинного затишку, позитивних емоцій і всього найкращого. Потім вона ознайомила учасників засідання з питаннями, винесеними на розгляд.
- Мета нашого засідання – формування нового посадового складу Міжвідомчої робочої групи, яка буде займатися виконанням всіх заходів передбачених Стратегією, що реалізовуватиметься ще і в наступному, 2020  році. Необхідно чітко пропрацювати і проаналізувати дану Стратегію: як вона виконувалася, чи була потрібна, наскільки була ефективна, Також треба  визначитися з новим документом, який маємо розробити, зосередившись на ключових словах - «захист» і «інтеграція». А зараз ми маємо створити ефективну інституцію, структуру, яка працювати реально, а не на папері, - наголосила посадовець.
Зазначалося, що Міжвідомчу робочу групу, до посадового складу якої входитимуть представники департаментів  соцзахисту населення, охорони здоров’я, освіти та інших, очолюватиме заступник голови облдержадміністрації Ольга Травіна.
На посаду заступника керівника робочої групи присутні представники громадських організацій ромської нацменшини запропонували кандидатуру Мирослава Горвата - заступника голови ГО „Закарпатське обласне Ромське Об’єднання „Романі Черхень” („Ромська зірка”), і відтак підтримали її одноголосно.
М.Горват подякував ромській громаді за довіру, а також за роботу, яку здійснює облдержадміністрація, зокрема, управління національностей та релігій.
- Ми в січні наступного року проведемо ще одну зустріч, але без представників ОДА. Щоб визначити пріоритети на найближчу перспективу -  освіта, культура, охорона здоров’я, працевлаштування ромів тощо. Всі наші зустрічі і прийняті рішення мають фіксуватися протоколом, який потім доводитиметься до ОДА. Я за те, щоб персональний склад робочої групи не обмежувався 20 членами ГО. Їх повинно бути більше, зокрема, щоб були представники районів, - зазначив М.Горват.
 
 















Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00