Інформують рятувальники

2020-01-15 09:37:20

    

Не зовсім притаманні для зимової пори року погодні умови, які спостерігаються останнім часом, а саме високі показники температури повітря, створюють загрозу виникнення нещасних випадків на зимових водоймах. Через мінливу температуру повітря на водоймах та річках утворюється нестійкий крижаний покрив, передбачити його поведінку практично неможливо, тому існує небезпека для людей, зокрема, для рибалок і дітей.
 
Щоб не трапилося біди слід пам’ятати наступне:
 за умов тонкої криги виходити на лід категорично заборонено;
 необхідно дотримуватися правил безпеки на воді та льоду, привчати до цього дітей;
 не відпускати без нагляду дітей гуляти по поверхні замерзлих водойм.
 під час відлигине виходити на підлідну рибалку, не переходити по кризі через річку, як це відбувалося коли була мінусова температура і лід був міцним;
 категорично забороняється вживати до та під час відпочинку біля зимових водойм алкогольні напої чи інші наркотичні або психотропні речовини.
 Запам’ятайте: вирушати на водойми поодинці – небезпечно.
 За будь яких погодних умов зимова водойма таїть в собі небезпеку. Не тільки в період відлиг, а й у розпалі морозів крига рідко буває міцною. Як відомо, саме замерзла вода є найбільшою спокусою і, водночас, найбільшою небезпекою для рибалок та інших любителів прогулянок по замерзлій річці.
 Прикро, та не зважаючи на постійні наполегливі нагадування і попередження про небезпеку, яку приховують в собі водойми взимку, люди не вірять в небезпеку, поки вона не торкнеться їх самих.


 
        ТЯЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ ВІДДІЛ просить мешканців та гостей міста, враховуючи високу ймовірність виникнення нещасних випадків на льоду, утримуватись, особливо в період нестійких погодних умов, від виходу на тонкий лід, застерегти від цього дітей та завжди дотримуватися правил безпеки під час відпочинку біля зимових водойм.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00