У Тячеві відбувся районний конкурс «Вертеп-2020» та фестиваль «Червене вино»

2020-01-15 09:44:47
У вівторок  14  січня 2020 р, в Тячеві на площі Поштовій, відбувся районний огляд - конкурс вертепів та колядницьких груп «Вертеп-2018», фестиваль «Червене вино» та конкурс малюнків на різдвяну тематику.

 Вже  традиційно колоритне дійство, започатковане на Тячівщині ще у 1991 році, вкотре зібрало колядників та виноробів з усіх куточків району.  Розпочалося воно урочистою  ходою учасників свята центральною вулицею міста до районного будинку культури, де вже були представлена виставка вин кращих виноробів Тячівщини. 
 Ведучі  запросили на сцену господаря свята – начальника відділу культури РДА Василя Гудака та поважних гостей - в.о.голови Тячівської райдержадміністрації Михайла Полажинцяякі привітали учасників та присутніх дійства. 
 - Це чудова традиція влаштовувати такі різдвяні фестивалі та конкурси, адже вони насамперед утверджують та популяризують красу народних звичаїв та традицій. – підкреслив в.о.голови Тячівської РДА Михайло Полажинець.
  Зрештою, стартувало фестивальне дійство: журі оцінювало винну продукцію, виготовлену за власними рецептами господарів з різних населених пунктів Тячівщини. Це завдання було не з легких, адже членів комісії пригощали не лише ароматними винами, а й різноманітними міцними настоянками: яфинівкою, слив’янкою та іншими традиційними закарпатськими напоями.
  Тим часом на сцені лунали веселі колядки у виконанні колядницьких та вертепних колективів клубних закладів та шкіл мистецтв району. Цього року у огляді-конкурсі колядницьких колективів "Вертеп-2019" взяли участь 20 вертепних груп та колядницьких колективів.
  Зрештою були визначені переможці конкурсу. У номінації «Різдвяний малюнок» призові місця здобули учні відділів образотворчого мистецтва дитячих шкіл Тячівщини: третє місце - Углянське ДШМ, друге місце - Дубівська ДШМ, перше місце - Тячівська ДШМ.
 Серед колядницьких колективів третього місця удостоїлись учні Нересницької ДШМ (керівник Дарія Дьолог), другого – гурт «Бренд душі» с.Біловарці (керівник Володимир Брай) і першого – колектив Тячівської ДШМ (керівник Андрій Іващук).
 З-поміж вертепних груп третє місце отримали колядники будинку культури с.Бедевля, друге –колектив Буштинської ДШМ і перше –  вертеп сільського клубу Тарасівки.
Серед виноробів перше місце посіла Тамара Рекіта з Тернова, друге – Ірина Роман з Руського Поля і третє – Наталія Михалчич з Калин.
Призери конкурсу отримали грамоти та солодощі від відділу культури РДА, а також грошові заохочення від народного депутата України Василя Петьовки. Але найголовнішою нагородою для них були оплески вдячних містян та гостей, котрі не були пасивними глядачами - смакували вином та жили різдвяним настроєм
 Прес-служба Тячівської райдержадміністрації 






























Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00