Конструктивний діалог - як запорука ефективної взаємодії

2020-01-28 11:20:35
З такою пропозицією звернувся очільник Закарпаття Олексій Гетманенко до депутатів Виноградівської райради під час спільної їхньої зустрічі з народним депутатом Верховної Ради України Михайлом Лабою, яка відбулася у кабінеті голови райради Віталія Любки 23 січня.

Під час жвавої дискусії обговорено актуальні питання життєдіяльності району, зокрема, що стосуються економіки, освіти, медицини, соціальної сфери, а також окреслено план дій задля розвитку громад Виноградівщини та добробуту її жителів.
Народний обранець Михайло Лаба розповів районним парламентарям, що у найближчий час необхідно визначити пріоритетні проєкти, що співфінансуватимуться за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, підготувати всі необхідні документи, аби обласна комісія затвердила остаточний перелік об’єктів, будівництво та реконструкція яких реалізуватиметься у 2020 році.
- Синхронізуйте з селищними та сільськими головами першочергові проєкти, які значимі для району, щоб в подальшому забезпечити відповідне співфінансування з ДФФР, - закликав Михайло Михайлович, додавши: – Моя мета – максимально залучити для Закарпаття державних коштів для розвитку різних галузей.
Він також запевнив присутніх, що на своєму рівні клопотатиме, аби уряд забезпечив необхідний розподіл коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку краю, зокрема Виноградівщини. Що стосується Дорожнього фонду, то Закарпаття цьогоріч одержить 406 млн грн на ремонт автошляхів. В ОДА вже сформовано Перелік об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонтів автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2020 році.
- Пропонуємо конструктивно вирішувати проблемні питання і наша ціль – не швидке освоєння державних коштів, а якісне і, в першу чергу, на користь громадам, - підкреслив Олексій Гетманенко. Він також закликав не допустити неефективне використання бюджетних коштів в рамках проєктів, що несуть корупційні ризики. А також вчасно розподіляти медичні та освітні субвенції.
Зі свого боку районні обранці подякували очільнику краю та народному депутату за новий формат співпраці, який базується на порозумінні, довірі, тісній комунікації з місцевими органами самоврядування. Також висловили свої пропозиції, зокрема, відкриття нових пунктів пропуску з Угорщиною та Румунією, комп’ютеризації райлікарні, яка вже визначена опорною, з оновленим медобладнням, ремонт дороги обласного значення Теково-Сасово та ін.
Пресслужба ОДА
 






Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00