У Гечі традиційно змагаються у своїй майстерності різники-гентеші

2020-01-28 11:27:03
Щороку професія різників на Закарпатті об'єднує навколо себе тих, хто займається заготівлею та приготуванням страв зі свинини у справжнє дійство. Сьогодні, 25 січня, у с. Геча, що на Берегівщині, проходить унікальний фестиваль різників-гентешів «Діснотор». 

Цей традиційний захід дає можливість через гастрономічну культуру познайомитися з традиціями не тільки закарпатської кулінарії, а й різних куточків України та з-за кордону.
Адже з року в рік конкурс відвідують дедалі більше гостей та туристів. 
Цьогоріч долучилися до проведення представники із Угорщини, Словаччини, Сербії, Румунії.
Завітали на гастрономічний фестиваль в.о. голови ОДА Олексій Гетманенко, заступник голови ОДА Ольга Травіна та начальник управління національностей та релігій ОДА Йосип Резеш. 
«Закарпаття — багатонаціональний край, у якому проживають представники понад 100 національностей та народностей. Тому фестиваль цікавий для представників різних національних  спільнот,  які шанують і поважають традиції один одного, — сказав, звертаючись до гостей свята Олексій Гетманенко. — Зберігаючи свою унікальність та автентичність, кожна етнічна група  змістовно наповнює культурну спадщину  Закарпаття. Нехай сьогоднішнє свято подарує всім незабутні враження та теплоту дружнього спілкування». 
Фестиваль є унікальним, через те, що кожен відвідувач має можливість побачити давні національні традиції, пов'язані із цілим ритуалом різання свиней та приготування м'ясних страв.
Цього року «Діснотор» розпочався із самого ранку — з 7-ої години учасники команд розпочали готувати національні угорські страви зі свинини. І вже з 10-ої куштували м’ясні наїдки гості заходу.
До пізнього вечора у рамках заходу можна придбати вироби народних умільців, посмакувати угорською кухнею, продуктами виноробства та переглянути цікаву культурно-розважальну програму.

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00