Під час урядового селектору обговорили питання впровадження медичної реформи та платіжок за опалення

2020-01-31 10:27:24
Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук 30 січня провів всеукраїнську селекторну нараду з керівниками областей, в якій взяв участь в.о. голови Закарпатської ОДА Олексій Гетманенко та очільники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації.

Йшлося про нарахування за теплову енергію для споживачів у зв’язку зі зміною ціни природного газу, залучення інвестицій в розробку корисних копалин, осучаснення приймальних відділень у лікарнях, протидію незаконному обігу пальним тощо.
Щодо ціни на газ та зменшення сум нарахування у платіжках для населення за грудень-січень, то Прем’єр-міністр наголосив, що люди мають отримати  адекватну платіжку з урахуванням нової ціни, яка склалась на ринку та закликав не втрачати пильність на місцях.
Щодо питання боротьби з тіньовими ринками, то тут Олексій Гончарук зосередив увагу на ситуації, що склалася на ринку роздрібної торгівлі паливом. Він зазначив, що вже готується уточнений перелік об’єктів, де працюють нелегальні АЗС.
Іншим пріоритетним питанням є впровадження реформи медичної галузі. Зокрема, Прем’єр-міністр України повідомив про прийняте рішення щодо будівництва понад 200 приймальних відділень по території України. «Це буде перший крок до модернізації наших лікарень, видимий результат впровадження медичної реформи, щоб вона була належним чином сприйнята ,- зазначив Олексій Гончарук .
Учасники  селекторної наради також розглянули питання про шляхи залучення інвестицій в розробку корисних копалин.
Після завершення селектору, Олексій Гетманенко дав конкретні доручення присутнім керівникам структурних підрозділів ОДА.
Пресслужба ОДА

Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00