Відбулися урочисті заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-ї річниці виведення військ з Афганістану

2020-02-13 15:21:11


31 рік   тому 15 лютого в Афганістані закінчилася десятилітня військово-політична спецоперація Радянського Союзу, участь у якій взяли 160 тисяч 375 військовослужбовців  з України. 3 тисячі 360 з них загинули, 80 зникли  безвісти, 3560 стали інвалідами. Згодом війну в Афганістані керівництво тодішнього СРСР визнало політичною помилкою.

У цей день ми схиляємо голову перед всіма, перед живими і полеглими, перед ветеранами та перед тими, хто захищав і захищає найвищі ідеали добра  у різних країнах світу. Чимало ветеранів-інтернаціоналістів і сьогодні знаходяться на бойовому посту Збройних сил України, захищають кордони нашої Вітчизни на Сході. Дякуємо Вам за мужність і стійкість!


13 лютого у Тячеві відбулися урочистості з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан.  

Заходи за традицією  розпочалися з урочистої ходи центром міста до пам’ятника воїнів-інтернаціоналістів, де відбулося покладання квітів та відслужена панахида священнослужителем за участі воїнів-афганців, представників районної та місцевої влади. 

Після чого в районному будинку культури відбулись урочисті збори: "Афганістан  то біль і смуток, чиєсь обірване життя".  

Присутніх у залі воїнів - афганців  привітали: в.о. голови  Тячівської  РДА Михайло Полажинець, заступник голови районної ради Ігор Грабарь  та  голова спілки ветеранів війни в Афганістані Василь Мотичко.

Представники  району звернулися до учасників заходу з побажаннями здоров’я та миру, відмітивши, що 31   незабутніх років віддаляє нас від того часу, коли радянські воїни покинули обпалену чужим сонцем афганську землю і повернулися до своїх матерів і сімей. Вони подякували колишнім військовослужбовцям за проявлену мужність та стійкість, побажали всім міцного здоров’я, сімейного благополуччя та мирного неба над головою, а також вручили грамоти. 

Піднесений настрій в урочистій залі створили виступи працівників відділу культури, аматорів сцени та афганців району.


Прес-служба Тячівської райдержадміністрації





























Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00