У Тячеві вшанували героїв АТО з нагоди 5-ї річниці бойових дій при Дебальцеві

2020-02-18 16:11:51


Сьогодні, 18 лютого 2020 р., у Тячівській галереї ім. Шімона  Голлоші   відбувся "круглий стіл" з нагоди 5-ї річниці бойових дій при Дебальцеві.

Участь у заході взяли: в.о. голови райдержадміністрації Михайло Полажинець,  в.о. голови районної ради Ігор Грабарь, начальник відділу освіти Тячівської об’єднаної територіальної громади Станіслав Дерен, в.о. начальника відділу культури, сім’ї, молоді та спорту Тячівської міської ради Едіта Петер, Тячівський військовий комісар Юрій Клюшник, голова ГО «Патріот- учасник АТО Василь Минзат, представники громадських організацій та учнівська молодь. Головними героями заходу стали  Роман Жованик, Сергій Балуєв, Сергій Іванчов- учасники бойових дій у Дебальцеві. 

Відтак,  як було зазначено ведучими, це був один з найзапекліших боїв на Сході країни, в якому полягло 179 захисників, 118 полонених, 36 - ть   зниклих безвісти. 

На жаль, з  Дебальцевим пов'язана і трагічна загибель бійців АТО з Тячівщини.  18 лютого 2015-го загинув під Дебальцевим, яке обстрілювали російські терористи,  Роман Козичко з Тячева. Навчався у Тячівській ЗОШ ім. В. Гренджі - Донського, Тячівському професійному ліцеї. У 2004 року був прийнятий на військову службу за контрактом, старший патрульний прикордонної застави «Тячів» Мукачівського прикордонного загону, служив сержантом у Закарпатській 128 -ій  гірсько-піхотній бригаді.

Ще трохи раніше -  3 грудня 2014-го, загинув  старший лейтенант Олександр  Шимон,   командир взводу 128-ї гірсько-піхотної бригади.   Біля Дебальцевого прямим влученням снаряду був важко поранений під час обстрілу терористами з РСЗВ «Град», а вже вранці помер від поранень.

Відтак учасники круглого столу хвилиною мовчання  вшанували пам'ять полеглих  воїнів Тячівщини під Дебальцевим та всіх  загиблих в зоні проведення АТО.

Після чого до слова запросили  учасника бойових дій при Дебальцеві  Романа Жованика - старшого лейтенанта 128-ї гірсько-піхотної бригади, який поділився спогадами та продемонстрував відзнятий фільм і авторське фото, зроблені ним під час проходження служби в АТО. 

Під час заходу було наголошено про героїчний подвиг наших земляків та всіх учасників військових дій під Дебальцевим. Ці події навіки закарбувалися в серцях, душах та в історії нашої Батьківщини.

Всі ми повинні бути вдячні тим, хто відстоює право України бути гідною державою, хто захищає нас і цілісність нашої країни на Сході. 

До вітального слова також було  запрошено представників керівництва  району, які висловили вдячність нашим героям за їхню мужність та вручили подяки з нагоди 5-ї річниці бойових дій при Дебальцеві.

Після чого  учні Тячева віднесли квіти до кладовища  на могилу Романа Козички  та до меморіальної дошки в ПТУ, де він навчався. 

Вічна слава Героям! 


Прес-служба Тячівської райдержадміністрації






















Тячівська районна державна адміністрація
90500, Закарпатська область,
м. Тячів, вул.Незалежності 30
Електронна пошта
tyachivrda@carpathia.gov.ua
tyachivrdaua@ukr.net

Графік роботи
Пн-Чт: 08:00 - 17:15
П’ятниця - 08:00 - 16:00